Roy van Krieken Roy van Krieken
24/08/2021 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 16:45

Bitcoin (BTC) transactievolume historisch laag, ondanks postief sentiment in de markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) transactievolume historisch laag, ondanks postief sentiment in de markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) heeft de afgelopen tijd een explosieve stijging laten zien. Vorige maand werd deze stijging ingezet en sindsdien is de marktkapitalisatie van de grootste cryptocurrency met meer dan $1 biljoen gestegen.

Gisteren werd zelfs het belangrijke prijspunt van $50.000 aangetikt. Je zou dan ook verwachten dat de vraag naar bitcoin groot is met als gevolg een gigantisch transactiekvolume op de blockchain. Dit blijkt niet het geval te zijn.

Wordt BlackRock ’s werelds grootste bitcoin ETF in april?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Historisch laag’

Volgens het data analyse bedrijf Glassnode is dit transactievolume juist ontzettend laag. Sterker nog, het volume is zelfs ‘historisch laag’ op het moment. Op dit moment wordt er dagelijks zo’n $18,8 miljard aan bitcoin verstuurd op de blockchain. Dat is minder dan de helft van wat het was op de absolute piek in mei van dit jaar.

Wie niet beter weet zou denken dat dit een signaal is dat investeerders op het punt staan om hun bitcoins weer te verkopen. Echter, andere signalen laten zien dat dit onwaarschijnlijk is.

De hoeveelheid bitcoins in het bezit van long term holders is namelijk alleen maar aan het stijgen. Volgens Glassnode zijn long term holders investeerders die langer dan 155 dagen hun bezittingen niet hebben verkocht. 

De data van Glassnode laat zien dat 12,7 miljoen bitcoins in het bezit zijn van dergelijke investeerders. Dat is 67% van het totale aanbod van bitcoin. Dit is al helemaal opmerkelijk omdat slechts enkele maanden geleden dit getal op het laagste punt sinds jaren stond.

Advertentie

Investeerders verlaten het schip niet

Het lijkt erop dat het lage transactievolume geen reden is voor paniek. Integendeel. Het laat zien dat long term holders vastberaden zijn. In het eerste en tweede deel van dit jaar werd er wel veel verkocht door deze groep investeerders. Op dat moment stond de koers hoog en werd er regelmatig een nieuwe all-time high bereikt. 

Op dit moment wordt er door long term holders nauwelijks verkocht. Dit in combinatie met de huidige koers en prijsactie van bitcoin is een positief signaal voor de koers in de nabije toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie