Timo Bult Timo Bult
27/08/2021 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2021 11:45

Bitcoin (BTC) trein maakt vaart: Ook Cuba gaat crypto betalingen accepteren en reguleren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) trein maakt vaart Ook Cuba gaat crypto betalingen accepteren en reguleren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC), ooit een klein projectje dat ergens op het internet leefde, begint nu toch echt flink terrein te winnen binnen de wereld van financiën! Na El Salvador, dat bitcoin als wettig betaalmiddels erkent, heeft nu ook Cuba aangekondigd betalingen met cryptocurrencies als bitcoin, ethereum (ETH) en cardano (ADA) te gaan accepteren en reguleren. Voor Cuba kan crypto een belangrijke uitkomst bieden gezien de situatie waarin het land zich bevindt.

Volgens een artikel van Bloomberg, dat een artikel van de Cubaanse Official Gazette citeert, hebben de overheid en centrale bank van het eiland aangekondigd deze stap te willen gaan zetten. De centrale bank zal regels op gaan stellen voor dienstverleners die deze betalingen willen gaan faciliteren. Ook bepaalt de centrale bank wat voor vergunningen daarvoor nodig zullen zijn.

Cuba is een land dat het economisch zwaar heeft. De situatie aldaar is na de sancties, opgelegd door de voormalige Amerikaanse President Donald Trump, alleen maar penibeler geworden. Daardoor greep al een aanzienlijke groep Cubanen naar crypto als uitkomst om onder andere betalingen over het internet te kunnen doen.

Voor een land als Cuba kan crypto een belangrijke uitkomst bieden. Door de gedecentraliseerde aard kan namelijk geen enkele overheidsinstantie transacties stoppen. Het wordt hierdoor onder andere voor Cubanen in het buitenland mogelijk om, zonder tussenkomst van welke partij dan ook, geld naar familie te sturen. Het versturen van geld met crypto is doorgaans ook nog eens vele malen goedkoper dan via traditionele wegen.

De reden waarom Cuba de stap wil gaan zetten is dan ook “uit socioeconomische interesse.” Hoe en wanneer concrete richtlijnen en plannen klaar zijn is op dit moment niet duidelijk.

El Salvador gaat nog een stukje verder dan Cuba. Dat land erkent bitcoin binnenkort namelijk als wettig betaalmiddel. De wet gaat op 7 september van kracht. Inmiddels bereidt het land zich voor op dit moment en zijn er bijvoorbeeld al 200 bitcoin geldautomaten geïnstalleerd. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie