Bitcoin (BTC) uitgelegd door Cardano’s (ADA) Charles Hoskinson ter voorkoming van desinformatie

Onlangs heeft de medeoprichter van Ethereum (ETH) en Cardano (ADA)-maker, Charles Hoskinson, een uitlegvideo van 42 minuten geplaatst over Bitcoin (BTC). Hiermee probeert hij het slechte beeld rondom Bitcoin te doen verdwijnen en legt hij uit waarom de cryptocurrency nog steeds zo mysterieus is. Ook vraagt hij zijn collega’s van andere cryptocurrencies om zijn voorbeeld op te volgen en hetzelfde te doen.

- Advertentie -

Hoskinson deed zijn inspiratie hiervoor op nadat de auteur van de succesvolle Harry Potter-Reeks, J. K. Rowling, interesse toonde in het ‘digitale goud’ en in de crypto community om uitleg vraagde over wat Bitcoin precies is. Ondanks dat ze een sterke poging deed om het te begrijpen, leidde het gebrek aan een duidelijke beschrijving en het gebruik van jargon tot het verliezen van haar interesse. Dit leidde onder andere tot een interessante reactie van Elon Musk en tot de ontwikkeling van een duidelijke uitlegvideo van Hoskinson.

De Cardano-maker zegt dat Bitcoin grotendeels verkeerd wordt begrepen vanwege een overvloed aan valse ideeën. Hoskinson is begonnen met een onderwijsproject voor Bitcoin waarmee hij het doel had om zo veel mogelijk mensen zich te laten interesseren in Bitcoin en om onder andere desinformatie, maar ook verkeerde benamingen te voorkomen.

“De realiteit is dat ondanks miljoenen mensen in ons ecosysteem bekend zijn met Bitcoin en de algemene kennis ervan hebben, er maar heel weinig mensen echt begrijpen wat Bitcoin eigenlijk is.”

Bekijk de uitlegvideo van Charles Hoskinson over Bitcoin en blockchain hier:

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.298,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.016,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.018,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.097,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.126,10 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...