Timo Bult Timo Bult
06/03/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2019 17:30

Bitcoin (BTC) volumes op crypto exchanges stijgen, bullrun aanstaande?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_(BTC)_volumes_op_crypto_exchanges_stijgen_bullrun_aanstaande

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin is net als voorgaande dagen besluiteloos. Zowel de bulls als de bears houden elkaar in evenwicht waardoor de koers al dagen zijwaarts handelt, afgezien van een aantal pieken en dalen. Een crypto trader merkt nu echter op dat ondanks de inactief ogende markt, de volumes van bitcoin-handel op verschillende cryptocurrency exchanges aanzienlijk zijn toegenomen. Is dit een teken van een aanstaande bullrun?
De bekende bitcoin-commentator ‘The Crypto Dog’, die meer dan 100.000 volgers op Twitter heeft, merkte in een tweet op dat de volumes zijn toegenomen in een periode waarin de trend over het algemeen bearish is. Dit is vrij opmerkelijk volgens de commentator. Hij tweet het volgende:
https://twitter.com/TheCryptoDog/status/1103085970352553984

Of dit volume is niet representatief voor de realiteit (mogelijk wordt wash trading hierin meegenomen), of we staan op het punt om uit te barsten in een woeste bullmarkt.

Zo zou de cryptocurrency exchange BitMax een dagelijks handelsvolume van $1,66 miljard hebben, wat 5% van het totale volume is. De kans is aannemelijk dat deze exchange bots en marktmakers gebruikt om het handelsvolume hoog te laten lijken, terwijl dit in realiteit niet zo is.
Toch is er een kleine kans dat de volumes toch kloppen, en mocht dat zo zijn dan bestaat de kans dat de koers binnenkort enorm zal gaan stijgen. De meeste analisten blijven echter bearish op zowel de korte als middellange termijn.
De Australische crypto-onderzoeker Willy Woo merkt bijvoorbeeld op dat er op het moment maar weinig short– en long-posities open staan. In het verleden kelderde de koers tot vier keer toe aanzienlijk toen deze niveaus laag waren. Woo zei verder:

Zones met een laag aantal long + short posities vallen historisch gezien samen met bearish prijsacties tijdens bearmarkten. Wanneer [de markt] onbeslist is geldt: ’the trend is your friend’.

Op dit moment is bitcoin $3.893,29 waard en is de meest dominante cryptocurrency over de afgelopen 24 uur met 0,75% gestegen. De koers lijkt enigszins stabiel tussen de $4.237 en de $3.679 te handelen. Dit zijn voor nu dan ook de belangrijkste resistance– en support-niveaus. In het geval dat de support van $3.679 het niet houdt dan ligt de volgende belangrijke support op $3.271.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie