Timo Bult Timo Bult
04/03/2019 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2019 14:09

Bitcoin-koers al lange tijd besluiteloos; einde bearmarkt nog niet in zicht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers_al_lange_tijd_besluiteloos_einde_bearmarkt_nog_niet_in_zicht

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) leek het de afgelopen steeds iets beter te doen met belangrijke technische indicatoren die positieve signalen lieten zien. Nu de bitcoin-prijs al bijna drie maanden geen kant op lijkt te gaan wordt de kans op een dump echter steeds groter.
Februari was de eerste positieve maand voor bitcoin sinds afgelopen juli met een stijging in waarde van zo’n 12%. Maar de koers lijkt na die stijging nu in overbought-terrein terecht te zijn gekomen, wat uiteindelijk kan leiden tot een verdere daling in waarde. Verschillende bitcoin-investeerders raden dan ook af te wachten op de absolute bodem van deze bearmarkt.
In tijden van besluiteloosheid moet over het algemeen de vuistregel ‘the trend is your friend’ (de trend is je vriend) aangehouden worden. En aangezien de trend voor de lange termijn op dit moment nog steeds bearish is, is het waarschijnlijk dat de BTC-koers verder zal dalen na deze periode van besluiteloosheid.
Het is bitcoin daarnaast niet gelukt om door het belangrijke resistance-niveau van $3.900 te breken. Dit probeerde het de afgelopen zeven dagen drie keer, en drie keer ketste de koers af naar beneden. De bulls blijken dus niet sterk genoeg om door dat niveau heen te breken.
De 100 simple moving average (SMA) bevindt zich bovendien nu onder de 200 SMA-lijn, wat aangeeft dat de weg naar beneden de minste weerstand biedt. Mocht BTC onder de $3.830 dalen dan is het waarschijnlijk dat de koers met een snel tempo naar de $3.600 zal dalen.
De afgelopen weken ontstond er een beetje hoop dat de crypto-winter ten einde zou gaan komen. Op dit moment is dat echter nog niet het geval. De bearish trend blijft in stand, maar bitcoin is nog lang niet dood.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie