Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/03/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2019 07:00

Bitcoin verre van dood ondanks doemvoorspellingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_verre_van_dood_ondanks_doemvoorspellingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na elke correctie van de bitcoin-koers komen dezelfde geluiden uit de hoek van tegenstanders: “bitcoin is dood!” Dat was het geval tijdens de correctie in 2011, 2013 en nu weer. Hebben ze nu dan eindelijk gelijk?
Volgens experts hangt het herstel van de bitcoin- en cryptocurrency-markt vooral af van institutionele investeerders. Dit zijn meestal grote traditionele banken die normaal gesproken alleen in traditionele activa, zoals aandelen of obligaties, investeren. Gezien het feit dat dit grote entiteiten zijn, wordt er vaak met grote sommen geld geinvesteerd.
De markt wacht dus met smacht op de toetreding van deze investeerders. Nu er steeds meer crypto-producten van institutioneel-niveau op de markt komen, is de verwachting dat het niet lang meer zal duren voordat deze institutionele beleggers de markt zullen betreden.
Ari Paul, Chief Investment Officer bij Blocktower, deed op 1 februari een voorspelling over wanneer hij denkt dat de instroom van institutioneel geld zal toenemen:

Ik was té optimistisch over het tempo van institutionele adoptie in het verleden. Het gaat gebeuren, maar ik kan niet inschatten welk kwartaal (van dit jaar is of 2022) dat we een grote piek zullen zien. Als een bescheiden gok zou ik Q3 2019 zeggen.

Grote instituties zoals Nasdaq en Julius Baer, een van de grootste private banken in Zwitserland, hebben cryptocurrencies al toegankelijk gemaakt voor hun klanten. Zo lanceerde Nasdaq eerder een Bitcoin- en Ethereum-index. Het lijkt er dus sterk op dat institutionele beleggers krijgen wat ze willen, en dus binnenkort in grotere getale de markt zullen gaan betreden.
Al vijf keer eerder maakte bitcoin (BTC) een correctie mee waarbij de waarde met 85% afnam, waarvan de huidige bearmarkt er een is. Na de voorgaande correcties wist bitcoin elke keer weer te herstellen waarmee het de bitcoin-haters in hun hemd zette.
Met de grote instroom van institutioneel geld is het hoogstwaarschijnlijk dat bitcoin ook nu weer zal herstellen. Het is daarvoor wel belangrijk dat BTC de belangrijke resistance-niveaus van $4.000 en $4.200 doorbreekt. Op moment van schrijven is bitcoin $3.859 waard met een relatief stabiele koers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie