Nasdaq_bevestigs_bitcoin_futures_in_2019

Nasdaq bevestigt Bitcoin futures in 2019

23

Joseph Christinat, vice-president communicatie bij Nasdaq, heeft bevestigd dat Nasdaq begin 2019 Bitcoin futures op haar exchange zal lanceren, zo blijkt uit een interview met de Britse Daily Express op 3 december.

Vorige week ontstonden de geruchten dat Nasdaq, de een na grootste handelsbeurs ter wereld, in 2019 Bitcoin futures aan wil bieden op haar platform. Bloomberg meldde toen dat twee personen die “bekend zijn met de kwestie” dit hebben bevestigd. Vandaag heeft Joseph Christinat de geruchten officieel bevestigd:

Bitcoin Futures zullen beursgenoteerd worden en zullen in de eerste helft van volgend jaar lanceren – we wachten alleen nog op het groene licht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Verder gaf Christinat aan dat hij verbaasd is dat niemand Nasdaq om opheldering of bevestiging heeft gevraagd omtrent de geruchten:

We hebben veel speculaties en geruchten gezien over wat we misschien doen, maar niemand heeft gedacht om naar ons toe te komen en ons te vragen of we het kunnen bevestigen. Dus, bij dezen – we doen dit en het gaat gebeuren.

Tevens vertelt Christinat dat de recente dip in de koersen geen impact heeft op de lancering. Nasdaq is al lang aan het werk met de Bitcoin futures en heeft cryptocurrencies al jaren in het vizier:

We hebben hier heel veel geld en energie in gestoken en we zijn er al heel lang mee bezig – lang voordat de markt in beroering kwam, en dat heeft geen invloed op de timing. Op geen enkele manier. Nee. Punt. We gaan dit sowieso doen.

Bakkt, de cryptocurrency-exchange van de allergrootste beurs ter wereld, de New York Stock Exchange (NYSE), onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE), is tevens van plan begin 2019 Bitcoin futures aan te gaan bieden. Dit werd onlangs, toen de lancering nog gepland stond voor deze maand, nog gezien als een reddende engel voor Bitcoin (BTC). Echter werden de futures onlangs uitgesteld tot 24 januari 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

4.6/5

€7.984,17 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.958,21 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.947,34 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.964,20 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.889,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€7.937,73 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.091,93 Kopen
Laatste nieuws