Nasdaq gaat Bitcoin futures in 2019 lanceren

Bloomberg meldt op 27 november dat “twee personen die bekend zijn met de kwestie” onthuld hebben dat Nasdaq, de een na grootste handelsbeurs ter wereld, in het eerste kwartaal van 2019 Bitcoin futures op haar exchange gaat aanbieden.

Nasdaq is aan het werk om de zorgen van de belangrijkste toezichthouder van de Verenigde Staten, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), weg te nemen voordat de contracten worden gelanceerd.

De New Yorkse exchange exploitant, die vorig jaar al interesse toonde in Bitcoin futures, wil de handel mogelijk maken in het eerste kwartaal van 2019, zei een van de mensen.

- Advertentie -

Aldus het Bloomberg-rapport. Nasdaq kondigde vorig jaar al aan dat zij de futures medio 2018 wilde lanceren, maar die plannen gingen niet door. Nasdaq wil haar Bitcoin futures onderscheiden van die op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). De futures worden gebaseerd op de Bitcoin (BTC) koerswaardes van meerdere (50+) exchanges samengesteld door VanEck, terwijl de CME de prijzen gebruikt van maar vier exchanges en CBOE van maar één.

VanEck is hetzelfde bedrijf dat het langverwachte Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) voorstel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend. De SEC moet hier een definitief oordeel over geven in februari 2019.

Nasdaq voegt zich hiermee bij de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), dat op haar platform Bakkt, Bitcoin-futures wil gaan verhandelen. De lancering werd onlangs uitgesteld naar 24 januari 2019.

Bovenstaande ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat de markt meer institutionele investeerders aan zal trekken in 2019. Zo wordt er geroepen dat, ondanks de koersdaling van de afgelopen weken, cryptocurrencies volgend jaar, zoals Galaxy Digital CEO Michael Novogratz onlangs zei, een ommekeer gaan maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.315,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.038,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.054,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.119,80 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.120,50 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...