galaxy_digital_CEO_Michael_Novogratz_crypto_gaat_volgend_jaar_een_ommekeer_maken

Galaxy Digital CEO Michael Novogratz: Crypto gaat volgend jaar een ommekeer maken

0

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital en voormalig partner bij Goldman Sachs, zegt in een interview met de Financial Times dat cryptocurrencies volgend jaar een ommekeer zullen maken.

De miljardair geeft tijdens het interview aan dat 2018 een moeilijk jaar was voor crypto-gerelateerde bedrijven:

2017 was gewoon leuk, het was bijna stom. [Maar] dit jaar was een uitdaging. Het is moeilijk om een bedrijf op te bouwen in een bear markt… De zorgen groeien als crypto omlaag gaat… In de meeste traditionele bedrijven, [zoals] Goldman Sachs, maak je je geen zorgen. Er is geen existentiële dreiging.

Galaxy Digital lanceerde in 2017 met een investering van $300 miljoen van Novogratz zelf. Het bedrijf beheert momenteel zo’n $460 miljoen in activa verspreid over drie kantoren in London, Hong Kong en Tokio. Toch kampt het bedrijf met verliezen. Sinds augustus zijn de waarden van de aandelen van het bedrijf met zo’n 37% gedaald. Novogratz geeft aan dat hij van plan is Galaxy Digital het “Goldman Sachs van crypto” te maken.

Volgend jaar gaan, volgens Novogratz, de crypto-koersen een ommekeer maken en hij noemt daarbij Bakkt, de cryptocurrency-exchange van de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), alsmede de aangekondigde financiële diensten van Fidelity Investments als de grootste katalysators ervoor.

De ex-hedgefund manager heeft dit jaar vaker soortgelijke uitspraken gemaakt. Eind september zei de Bitcoin-bull nog dat Bitcoin (BTC) voor het einde van 2018 voorbij de $10.000 zal gaan. Die uitspraak trok hij in oktober weer in en gaf toen aan dat BTC pas in 2019 naar de $9.000 zal stijgen. Momenteel ligt de koerswaarde van Bitcoin onder de $4.000.

BitPay CCO Sonny Singh maakte vorige week een dergelijke voorspelling over de crypto-koersen toen hij zei dat Bitcoin naar de $20.000 zal gaan in 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws