Rico Engelbarts
03/10/2018 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2018 19:10

Bitcoin Bull Mike Novogratz lichtelijk bearish: Bitcoin pas in 2019 naar $9.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_bull_michael_novogratz_lichtelijk_bearish_bitcoin_pas_in_2019_naar_9000_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en Bitcoin bull, sprak tijdens The Economist’s Finance Disrupted conferentie in Manhattan over de laatste ontwikkelingen in de crypto-markt.
Coinbase onderhandelt momenteel met investeringsfirma Tiger Global in een deal die er mogelijk voor zorgt dat Coinbase wordt gewaardeerd op $8 miljard. Novogratz is te spreken over de deal:

Hier is het boegbeeld van de crypto-wereld met een waarde van $8 miljard – dat is een echt bedrijf, en Tiger is geen slechte investeerder. Dit zijn slimme jongens.

Wall Street lijkt nog schuchter als het op cryptocurrency aan komt. Warren Buffet noemde Bitcoin “rattengif in het kwadraat.” Ken Griffin, miljardair en hedgefonds manager, vergeleek Bitcoin met de tulpenmanie; een term die gebruikt wordt om een periode aan te duiden waarin irrationele speculatie tot een bubbel leidt. Dit is vergelijkbaar met een periode uit de Nederlandse Gouden Eeuw waar het de naam aan ontleent. Novogratz is het duidelijk hier niet mee eens. Volgens hem geeft de waarde van Coinbase aan dat we hier niet met een tulpenmanie te maken hebben.
Novogratz geeft tevens aan dat hij niet meer verwacht dat Bitcoin (BTC) dit jaar nog boven de $9.000 uitkomt. Dat is verrassend aangezien hij onlangs nog zei dat Bitcoin over haar dieptepunt heen is, klaar stond voor een flinke groei en dat de koerswaarde van Bitcoin nog de $10.000 dit jaar gaat halen.
Novogratz gaf toen aan dat meer investeerders aangetrokken zullen worden door het FOMO-effect, de ‘Fear Of Missing Out’, oftewel angst om de boot te missen. Last but not least grapt de ex-Wall Street handelaar:

Je zult zien dat pensioenen en giften binnen de markt zullen betreden, of ik kom volgend jaar letterlijk terug zonder schoenen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie