Rico Engelbarts
30/09/2018 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2018 13:00

CEO Galaxy Digital, Mike Novogratz: Bitcoin klaar voor flinke groei!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital en Bitcoin-bull bij uitstek, stelt in CNNMoney’s “Markets Now” dat Bitcoin (BTC) klaar is voor een flinke prijsstijging nu instellingen erin beginnen te investeren en grote bedrijven BTC beginnen te accepteren. Novogratz wees erop dat exchanges en grote bedrijven de cryptocurrency steeds meer serieus beginnen te nemen:

Je ziet nu instellingen instromen. Starbucks en Microsoft zullen het je mogelijk maken Bitcoin te gebruiken […]. Naarmate je meer adoptie van mensen krijgt die zich er gewoon gemakkelijk bij voelen, voelt het alsof het [de BTC-prijs] snel zal stijgen.

Tevens verwacht Novogratz dat meer instellingen op de korte termijn aan zullen haken omdat ze bang zijn de boot te zullen missen (het welbekende fear of missing out (FOMO)-principe) en stelt dat er “opeens een institutionele FOMO heerst”.
Nadat de Bitcoin-prijs eind vorig jaar bijna de $20.000 aantikte en gedurende dit jaar tweederde van haar waarde verloor, stelt Novogratz dat de cryptomarkt begin september haar bodem bereikt had. Halverwege die maand stelde hij dat de markt een dieptepunt bereikte toen een algemene sell-off ervoor zorgde dat de totale marktkapitalisatie daalde tot rond de $186 miljard. Momenteel heeft de totale crypto-markt weer een waarde van tegen de $223 miljard en zegt Novogratz het momentum in het eerste kwartaal van 2019 te verwachten.
Vorige week nog stelde Novogratz dat Bitcoin tegen het einde van het jaar een toename van 30% zou kunnen realiseren als het de belangrijkste ‘resistance levels’ van $6.800, $8,800 en $10.000 weet te overtreffen. Op dat moment zouden zullen volgens hem instellingen de markt betreden dankzij vertrouwde custodian solutions.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie