Rico Engelbarts
14/09/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2018 16:00

Michael Novogratz: Bodem van crypto prijzen bereikt

Nieuws
Mike_novogratz_bodem_van_crypto_prijzen_bereikt

Afgelopen donderdag werden investeerders in cryptocurrencies positief verrast met veelal groene indicatoren. Voor sommigen was dit echter een indicatie dat er een grotere beweging aan zit te komen.
Zo gelooft voormalig hedge-fund manager Michael Novogratz dat de bodem van cryptocurrency koerswaardes hiermee is bereikt, dit liet hij weten in een tweet van afgelopen donderdag.
Novogratz verwijst in zijn tweet naar de Bloomberg Galaxy Crypto index, een prestatiemeting van digitale valuta verhandelt in dollars. Volgens Novogratz had de index het niveau van eind 2017 weer bereikt en daarmee ook het punt van acceleratie dat leidde tot de grote bubbel.


Volgens Novogratz is het bereiken van de bodem een positief iets omdat markten – zowel crypto als traditionele aandelen – vaak de neiging hebben een uitbraak opnieuw na te volgen. Nu dat de crypto markt dus weer op haar pre-bubbel niveau staat is het klaar voor een volgende ronde van groei.
Populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) zijn sterk gedaald dit jaar. Sinds begin 2018 is BTC met zo’n 51% gedaald en ETH met zo’n 73%. Daarnaast staan de markten onder druk vanwege een toename aan regulatie en overheidsonderzoek.
Toch blijft voormalig Wall Street-figuur Novogratz positief over de crypto industrie. Hij zal ook wel moeten; Novogratz’ bedrijf Galaxy Digital heeft onlangs haar IPO gehad op de Toronto Stock Exchange. Het wil hiermee kapitaal binnenhalen om zo een merchant banking business voor cryptocurrencies te kunnen opzetten. Novogratz heeft dus veel baat bij een succesvolle crypto markt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie