Rico Engelbarts
23/09/2018 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2018 10:56

CEO Galaxy Digital Michael Novogratz: Bitcoin door deze ontwikkelingen eind van het jaar $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Michael Novogratz, miljardair en voormalig hedge-fund manager, zegt in een interview met CNBC Fast Money dat de koersprijs van Bitcoin met 30% richting de $10.000 zal stijgen tegen het eind van 2018.
Volgens de CEO van Galaxy Digital is het vrijwel onmogelijk dat Bitcoin niet zal terugkeren naar eerst de $6.800, dan de $8.800 en vervolgens de $10.000. Novogratz verklaart dat steeds meer ondernemingen de markt gaan betreden via vertrouwde bewaarinstellingen zodra de regelgeving hier voor rond is.

Het is ook een bullmarkt voor instellingen die de infrastructuur opbouwen voor de echte investeerders om te beginnen met het beleggen in deze markt. […] Ik denk dat over drie tot zes maanden er een signaal zal zijn voor mensen dat de ‘kust veilig is’ voor grote instellingen en fondsen om te beginnen met investeren.

Aldus de voormalig Wall Street-handelaar. De crypto-markt is de afgelopen drie dagen met meer dan $25 miljard in waarde gestegen mede dankzij het sterke momentum van Ripple en Ethereum. Volgens Novogratz zal de volgende rally in de markt van start gaan vanwege het ‘FOMO-effect.’ De ‘fear of missing out,’ oftewel mensen zullen investeren omdat zij bang zijn de boot te missen.

Het [de crypto-markt] zal niet gelijk ernaar toe groeien [$20 biljoen]. Wat er gaat gebeuren is dat een van deze grote fondsen, iemand die een marktleider is, gaat zeggen: ‘weet je wat? We hebben bewaring (custody), Goldman Sachs is erbij betrokken, Bloomberg heeft een index waar ik kan zien hoe ik het doe, en dan gaan ze kopen. En vervolgens gaat er plotseling een tweede persoon kopen. Dezelfde FOMO die men in de detailhandel zag [gaat men zien onder investeerders in crypto].

Een paar dagen geleden zei Novogratz dat Bitcoin over haar dieptepunt heen is. De Bitcoinkoers is de afgelopen dagen niet zo hard gestegen als die Ripple en Ethereum maar staat alsnog in het groen en net onder de $6.800. Het is eerst maar zien of het die waarde vast kan houden voordat we naar de $8.800 gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie