Rico Engelbarts
18/05/2018 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2018 09:00

Waarom Warren Buffet het mis heeft over Bitcoin, aldus legendarische VC Fred Wilson

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
fred_wilson_waarom_warren_buffet_het_mis_heeft_over_bitcoin

De legendarische venture capitalist Fred Wilson heeft publiekelijk geantwoord dat de recente bewering van Warren Buffet dat Bitcoin gelijk staat aan “rattengif in het kwadraat”, fundamenteel onjuist is. De Amerikaanse inversterings-tycoon, zei Wilson, heeft zijn onderzoek niet gedaan.
Waarom Bitcoin wel waarde heeft
Tijdens de Consensus 2018-conferentie in New York zei Wilson dat de echte waarde van het Bitcoin-ecosysteem zou oplopen in het protocol zelf en niet in de bedrijven die daar bovenop bouwen. Hij verklaarde dat Buffett niet “de tijd genomen heeft om echt te begrijpen was zich hier afspeelt” waarna hij zei dat zijn bedrijf, Union Square Ventures, zeer speculatieve investeringen heeft gedaan maar dat dat “allemaal goed zal komen”
Wilson, wiens fondsen inversteringen in web 2.0-bedrijven zoals Twitter, Tumblr en Kickstarter houden, waarschuwde wel dat sommige van de huidige waarderingen van bestaande tokens zijn opgeblazen. Hij vervolgde zijn verhaal door te zeggen dat tokens, niet eens in de komende jaren, geen goede deal zullen vertegenwoordigen.
Fred Wilson’s open brief aan Warren Buffett
Wilson reageerde op de recente opmerkingen van miljardair Buffet, die hij maakte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway aan het begin van de maand en waarmee hij Bitcoin omschreef als “rattengif in het kwadraat”. Ook zei Buffet dat Bitcoin “niets creëert”.
Zijn opmerkingen leverden veel kritiek op; niet alleen van blockchain-ondernemers, maar ook van gerespecteerde zakenmannen en venture capitalists zoals Wilson zelf. Buffets opvatting worden echter in zekere mate gedeeld door onder meer Bill Gates en de meeste grote banken.
Na de meeting plaatste Wilson een open brief op zijn AVC-blog, waarin hij zijn opmerkingen tijdens de jaarlijkse Consensus-conferentie deze week, herhaalde. Hij verklaarde dat Buffel een hekel heeft aan Bitcoin vanwege het gebrek aan cashflow voor de onderliggende netwerken. Wilson liet doorschemeren dat de beleggingsstijl van Buffett er een is van het beleggen in bedrijven en omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, is er geen onderliggende activiteit waarin Buffett kan beleggen. Dat, stelt Wilson, is waarom Buffett is afgeschrikt van het idee.
Wilson temperde zijn opmerkingen met enige voorzichtigheid en zei dat hij verwachtte dat regeringen enig succes zouden hebben met het rationaliseren en uiteindelijk reguleren van de sector, maar zei dat de ICO-markt half op weg is om een nieuwe kapitaalmarkt te worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie