fred_wilson_waarom_warren_buffet_het_mis_heeft_over_bitcoin

Waarom Warren Buffet het mis heeft over Bitcoin, aldus legendarische VC Fred Wilson

203

De legendarische venture capitalist Fred Wilson heeft publiekelijk geantwoord dat de recente bewering van Warren Buffet dat Bitcoin gelijk staat aan “rattengif in het kwadraat”, fundamenteel onjuist is. De Amerikaanse inversterings-tycoon, zei Wilson, heeft zijn onderzoek niet gedaan.

Waarom Bitcoin wel waarde heeft

Tijdens de Consensus 2018-conferentie in New York zei Wilson dat de echte waarde van het Bitcoin-ecosysteem zou oplopen in het protocol zelf en niet in de bedrijven die daar bovenop bouwen. Hij verklaarde dat Buffett niet “de tijd genomen heeft om echt te begrijpen was zich hier afspeelt” waarna hij zei dat zijn bedrijf, Union Square Ventures, zeer speculatieve investeringen heeft gedaan maar dat dat “allemaal goed zal komen”

Wilson, wiens fondsen inversteringen in web 2.0-bedrijven zoals Twitter, Tumblr en Kickstarter houden, waarschuwde wel dat sommige van de huidige waarderingen van bestaande tokens zijn opgeblazen. Hij vervolgde zijn verhaal door te zeggen dat tokens, niet eens in de komende jaren, geen goede deal zullen vertegenwoordigen.

Fred Wilson’s open brief aan Warren Buffett

Wilson reageerde op de recente opmerkingen van miljardair Buffet, die hij maakte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway aan het begin van de maand en waarmee hij Bitcoin omschreef als “rattengif in het kwadraat”. Ook zei Buffet dat Bitcoin “niets creëert”.

Zijn opmerkingen leverden veel kritiek op; niet alleen van blockchain-ondernemers, maar ook van gerespecteerde zakenmannen en venture capitalists zoals Wilson zelf. Buffets opvatting worden echter in zekere mate gedeeld door onder meer Bill Gates en de meeste grote banken.

Na de meeting plaatste Wilson een open brief op zijn AVC-blog, waarin hij zijn opmerkingen tijdens de jaarlijkse Consensus-conferentie deze week, herhaalde. Hij verklaarde dat Buffel een hekel heeft aan Bitcoin vanwege het gebrek aan cashflow voor de onderliggende netwerken. Wilson liet doorschemeren dat de beleggingsstijl van Buffett er een is van het beleggen in bedrijven en omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, is er geen onderliggende activiteit waarin Buffett kan beleggen. Dat, stelt Wilson, is waarom Buffett is afgeschrikt van het idee.

Wilson temperde zijn opmerkingen met enige voorzichtigheid en zei dat hij verwachtte dat regeringen enig succes zouden hebben met het rationaliseren en uiteindelijk reguleren van de sector, maar zei dat de ICO-markt half op weg is om een nieuwe kapitaalmarkt te worden.

Satos

9/10

€9.891,94 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.849,33 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.763,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.876,91 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.952,95 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.111,20 Kopen
Laatste nieuws