Rico Engelbarts
06/05/2018 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2018 13:00

Zuid-Korea ontkomt er niet aan om ICO's te legaliseren, en het zal snel gebeuren

Nieuws

De Zuid-Koreaanse regering heeft geen andere keuze dan ICO’s te legaliseren. De vertegenwoordigende Hong Eui-rak van de Democratische Partij van Korea, heeft de steun gekregen van tien wetgevers om het huidige verbod op binnenlandse ICO’s aan te vechten.
De economie van Zuid-Korea is pas sinds kort verbeterd ten opzichte van de voorgaande jaren en gezien de positieve gesprekken die de regering van president Moon Jae-in de afgelopen week met de Noord-Koreaanse autoriteiten heeft gevoerd, wordt van de economie van Zuid-Korea alleen maar verwacht te groeien op de lange termijn.

In 2017 maakte de Zuid-Koreaanse regering een einde aan de geruchten rond een sluiting van de lokale cryptocurrency exchange-markt voorgesteld door de minister van justitie Park sang-ki. The Blue House, het uitvoerend bureau van president Moon, benadrukte in een officiële aankondiging dat de overheid nooit cryptocurrency-handel zal verbieden en in plaats daarvan de cryptocurrency sector zal reguleren met praktisch beleid om beleggers te beschermen en de groei van bedrijven te bevorderen.

Hoewel de Financial Services Commission (FSC) en de lokale autoriteiten permanent van discussies zijn afgeweken om handel te verbieden, heeft het beleggers verboden om binnenlandse ICO’s te financieren. De motivatie van de regering om binnenlandse ICO’s te verbieden blijft onduidelijk, maar de FSC suggereerde dat het de speculatie binnen de markt zou beperken door extreem volatiele activa zoals tokens uit de markt te verwijderen.

Vertegenwoordiger Hong en een team van tien wetgevers betwisten het verbod van de overheid op binnenlandse ICO’s. De door Hong vrijgegeven wet stelt bedrijven in staat publieke ICO’s te exploiteren, aangezien zij de goedkeuring krijgen van de Financial Services Commission en het ministerie van Wetenschap en ICT.

Hong deed de volgende uitspraak:

Het wetsvoorstel is gericht op het legaliseren van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel (van de wetgeving) is het helpen verwijderen van onzekerheden waarmee blockchain-gerelateerde bedrijven worden geconfronteerd.

Overheid heeft haast?
Eerder dit jaar vertelde een bron binnen de Zuid-Koreaanse regering aan The Korea Times dat de regering ICO’s zal legaliseren zodra het belastingbeleid met betrekking tot dergelijke token sales wordt goedgekeurd. Het rapport werd vrijwel onmiddellijk vrijgegeven nadat de FSC haar bezorgdheid uitsprak over de intentie van het grootste technologie conglomeraat en de grootste cryptocurrency-uitwisseling Bithumb om ICO’s buiten Zuid-Korea te lanceren.

Een anonieme bron liet het volgende weten:

De financiële autoriteiten hebben gesproken met het belastingkantoor, ministerie van Justitie en andere relevante regeringskantoren over een plan om ICO’s in Korea toe te staan ​​wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Als Kakao en Bithumb beslissen om ICO’s in Zwitserland te lanceren met de bedrijven die ze al in het land hebben gevestigd, zal de blockchain-sector van Zuid-Korea kansen op miljarden dollars verliezen en ze gewoon doorgeven aan Zwitserland, uitsluitend vanwege het verbod van het land op binnenlandse ICO’s.
Lokale analisten hebben verklaard dat de gehaaste benadering van de regering om binnenlandse ICO’s te legaliseren, het gevolg is van haar verzet tegen lokale bedrijven die ICO’s buiten het land voeren, wat zou kunnen leiden tot grote verliezen voor de cryptocurrency markt en blockchain-sector in Zuid-Korea.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie