Zuid-Korea ontkomt er niet aan om ICO’s te legaliseren, en het zal snel gebeuren

De Zuid-Koreaanse regering heeft geen andere keuze dan ICO’s te legaliseren. De vertegenwoordigende Hong Eui-rak van de Democratische Partij van Korea, heeft de steun gekregen van tien wetgevers om het huidige verbod op binnenlandse ICO’s aan te vechten.

De economie van Zuid-Korea is pas sinds kort verbeterd ten opzichte van de voorgaande jaren en gezien de positieve gesprekken die de regering van president Moon Jae-in de afgelopen week met de Noord-Koreaanse autoriteiten heeft gevoerd, wordt van de economie van Zuid-Korea alleen maar verwacht te groeien op de lange termijn.

In 2017 maakte de Zuid-Koreaanse regering een einde aan de geruchten rond een sluiting van de lokale cryptocurrency exchange-markt voorgesteld door de minister van justitie Park sang-ki. The Blue House, het uitvoerend bureau van president Moon, benadrukte in een officiële aankondiging dat de overheid nooit cryptocurrency-handel zal verbieden en in plaats daarvan de cryptocurrency sector zal reguleren met praktisch beleid om beleggers te beschermen en de groei van bedrijven te bevorderen.

Hoewel de Financial Services Commission (FSC) en de lokale autoriteiten permanent van discussies zijn afgeweken om handel te verbieden, heeft het beleggers verboden om binnenlandse ICO’s te financieren. De motivatie van de regering om binnenlandse ICO’s te verbieden blijft onduidelijk, maar de FSC suggereerde dat het de speculatie binnen de markt zou beperken door extreem volatiele activa zoals tokens uit de markt te verwijderen.

Vertegenwoordiger Hong en een team van tien wetgevers betwisten het verbod van de overheid op binnenlandse ICO’s. De door Hong vrijgegeven wet stelt bedrijven in staat publieke ICO’s te exploiteren, aangezien zij de goedkeuring krijgen van de Financial Services Commission en het ministerie van Wetenschap en ICT.

Hong deed de volgende uitspraak:

Het wetsvoorstel is gericht op het legaliseren van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel (van de wetgeving) is het helpen verwijderen van onzekerheden waarmee blockchain-gerelateerde bedrijven worden geconfronteerd.

Overheid heeft haast?

Advertentie

Eerder dit jaar vertelde een bron binnen de Zuid-Koreaanse regering aan The Korea Times dat de regering ICO’s zal legaliseren zodra het belastingbeleid met betrekking tot dergelijke token sales wordt goedgekeurd. Het rapport werd vrijwel onmiddellijk vrijgegeven nadat de FSC haar bezorgdheid uitsprak over de intentie van het grootste technologie conglomeraat en de grootste cryptocurrency-uitwisseling Bithumb om ICO’s buiten Zuid-Korea te lanceren.

Een anonieme bron liet het volgende weten:

De financiële autoriteiten hebben gesproken met het belastingkantoor, ministerie van Justitie en andere relevante regeringskantoren over een plan om ICO’s in Korea toe te staan ​​wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Als Kakao en Bithumb beslissen om ICO’s in Zwitserland te lanceren met de bedrijven die ze al in het land hebben gevestigd, zal de blockchain-sector van Zuid-Korea kansen op miljarden dollars verliezen en ze gewoon doorgeven aan Zwitserland, uitsluitend vanwege het verbod van het land op binnenlandse ICO’s.

Lokale analisten hebben verklaard dat de gehaaste benadering van de regering om binnenlandse ICO’s te legaliseren, het gevolg is van haar verzet tegen lokale bedrijven die ICO’s buiten het land voeren, wat zou kunnen leiden tot grote verliezen voor de cryptocurrency markt en blockchain-sector in Zuid-Korea.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.528,20 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.559,00 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€14.608,50 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.611,80 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.777,20 Kopen
Laatste nieuws