Rico Engelbarts
22/11/2018 17:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2018 17:17

“Wall Street’s Crypto King”: Bakkt en Fidelity kunnen liquiditeitsproblemen Bitcoin (BTC) oplossen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bakkt_en_fidelity_liquiditeitsproblemen_bitcoin_BTC_oplossen_Wall_Street_Crypto_King

Volgens Bart Smith, Head of Digital Asset bij de grote handelsfirma Susquehanna, heeft het gebrek aan liquiditeit in de Bitcoin-markten ervoor gezorgd dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies kwetsbaar waren voor de grote sell-off die veroorzaakt zou zijn door de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en de daarmee gepaard gaande hash-oorlog. Maar ondanks het feit dat BTC in een week tijd ruim 30% aan waarde verloor blijft Smith geloven in Bitcoin op de lange termijn. Dat zegt de door CNBC tot “Wall Street’s Crypto King” gekroonde Smith in een interview op CNBC’s Fast Money.


Vooruitblikkend zegt Smith dat de toetreding van instanties als Fidelity, Bakkt en ICE tot de markt voor cryptocurrency de liquiditeit voor Bitcoin zou kunnen vergroten omdat deze meer kapitaal van vermogende particulieren in de markt zullen pompen. Dat zou de volatiliteit in de markt verminderen maar belangrijker nog zou de aanwezigheid van deze grote financiële instellingen toekomstige sell-offs op kunnen vangen en plotselinge dalingen zoals die van afgelopen week kunnen voorkomen:

We hebben de hele zomer een stabiele prijs gezien van rond de $6.000 en de volatiliteit werd erg laag tegen het einde van juli. Dus wat er in zo’n klimaat gebeurt is dat wanneer je een controversiële fork krijgt en men massaal begint te verkopen, er gewoon geen liquiditeit is om dat te absorberen. Hopelijk komt er met Bakkt, Fidelity en verdere regelgeving genoeg kapitaal om het op te kunnen vangen.

Volgens Smith hebben onpraktische regelgevingen voor cryptocurrency-exchanges, die hen zijn opgelegd door overheidsinstanties in landen als de VS, Japan en Zuid-Korea, de markt voor cryptocurrency beperkt tot een relatief kleine groep beleggers met een zekere kennis van de opkomende beleggingscategorie

Allereerst zijn de opritten voor nieuw kapitaal erg moeilijk. Als je een wereldwijde instelling bent is het nog steeds erg moeilijk om Bitcoin te kopen op een manier waarop je zou willen. Een rijke 80-plusser gaat geen foto van zijn of haar rijbewijs maken om die naar een website te sturen om daar geld naar over te maken. Zij willen investeren met Fidelity. Zij willen beleggen met de Bank of America.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie