Shane Kuijpers
23/08/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 16:05

Bitcoin (BTC) voorraad bestaat voor 34% uit hodl’ers en verloren wallets

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) voorraad bestaat voor 34% uit hodl'ers en verloren wallets

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal bitcoin (BTC) dat verloren is gegaan of voor lange termijn wordt vastgehouden is goed voor ongeveer eenderde van het totaal aantal BTC, zo meldt Glassnode. Het marktanalyse bedrijf laat ook zijn dat de outflow van bitcoin op exchanges hoog is in augustus.

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat zo’n 34% van de totale hoeveelheid bitcoin op long term wallets of zelfs kwijtgeraakte wallets staat. Het gaat hier om maar liefst 7.131.084 BTC. Het bedrijf had het ook over het feit dat veel investeerders bitcoin van exchanges hebben gehaald in augustus. Glassnode sprak van een ‘dominantie van outflows’, iets wat voor het laatst gezien is eind 2020. De markt is gedurende het afgelopen jaar een aantal keer door verschillende outflow fases gegaan.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullrun van bitcoin

De koers van bitcoin is in de afgelopen 31 dagen met zo’n 65% gestegen. Vanochtend passeerde de koers zelfs de $50.000, iets wat sinds half mei niet meer is gebeurd. Deze koersstijging is voor veel mensen gunstig en dat geldt ook zeker voor iedereen met zo’n long term wallet. 

De stand van bitcoin staat in lijn met de rest van de crypto markt. De grootste en bekendste cryptocurrency is hierin natuurlijk leidend, maar er zijn heel veel altcoins die ook een mooie run kunnen overleggen. Zo heeft cardano (ADA) na de all-time high van gisteren, vandaag deze grens alweer verlegd. 

Het is niet alleen de interesse in bitcoin die toeneemt, ook de vraag naar exchange-traded funds (ETF’s) neemt toe. Zo was crypto investeringsbedrijf Galaxy Digital vorige week het zoveelste bedrijf dat een bitcoin ETF aanvraag heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De aanvraag is nog niet verwerkt, maar is op de stapel gekomen met een hoop andere aanvragen. Meerdere investeringsbedrijven hebben interesse in een bitcoin ETF, maar vooralsnog heeft de SEC hier nog niet aan meegewerkt. Wordt vervolgd.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie