Timo Bult Timo Bult
04/10/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2019 06:48

Bitcoin (BTC) vormt dalend trendkanaal en zakt terug naar $8.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt dalend trendkanaal en zakt terug naar de $8.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is gisteren in de loop van de dag weer onder de support bij $8.300 en de uurlijkse 100-Moving Average (MA) gedoken. Bovendien vormt de BTC koers een dalend trendkanaal op dezelfde grafiek. De altcoins volgen bitcoin opnieuw naar beneden.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $174,50 ruim 2,4% in de min over de afgelopen 24 uur. Ripple (XRP) zakt 0,6% in waarde en is daarmee $0,2484 waard. De enige stijger van dit moment is litecoin (LTC). De 6e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is na een stijging van ruim 0,5% nu $56,40 waard.
De totale marktkapitalisatie zakt terug van een niveau van $221,5 miljard gisteren naar op dit moment $217,7 miljard. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal, staat op 67,5%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC)

Gisteren handelde bitcoin nog vlakbij de weerstand van $8.400. Echter is de BTC koers in de loop van de dag weer gedaald waarmee het de support-zones op $8.200, $8.100 en de 100-MA doorbrak.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.179 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,9% in waarde te zijn gedaald. BTC handelde een uur geleden echter nog een stuk lager. De koers zakte namelijk tijdens de recente beweging omlaag terug tot de support bij $8.000. Vanaf dat punt herstelde bitcoin enigszins en steeg het terug naar het niveau waar het zich nu bevindt.
Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is te zien dat BTC een dalend trendkanaal vormt. Daarvan ligt de weerstandslijn op dit moment op ongeveer $8.250 en de support-lijn op $8.000.
De eerstvolgende weerstandszone ligt echter bij $8.200 met vlak daarboven de 100-MA op $8.250. Zakt de koers verder terug dan kan BTC support vinden bij $8.000. Een doorbraak kan een versnelling richting de $7.900 veroorzaken.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie