Timo Bult Timo Bult
04/10/2019 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2019 06:48

Bitcoin (BTC) vormt dalend trendkanaal en zakt terug naar $8.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt dalend trendkanaal en zakt terug naar de $8.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is gisteren in de loop van de dag weer onder de support bij $8.300 en de uurlijkse 100-Moving Average (MA) gedoken. Bovendien vormt de BTC koers een dalend trendkanaal op dezelfde grafiek. De altcoins volgen bitcoin opnieuw naar beneden.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $174,50 ruim 2,4% in de min over de afgelopen 24 uur. Ripple (XRP) zakt 0,6% in waarde en is daarmee $0,2484 waard. De enige stijger van dit moment is litecoin (LTC). De 6e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is na een stijging van ruim 0,5% nu $56,40 waard.
De totale marktkapitalisatie zakt terug van een niveau van $221,5 miljard gisteren naar op dit moment $217,7 miljard. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal, staat op 67,5%.

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Gisteren handelde bitcoin nog vlakbij de weerstand van $8.400. Echter is de BTC koers in de loop van de dag weer gedaald waarmee het de support-zones op $8.200, $8.100 en de 100-MA doorbrak.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.179 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,9% in waarde te zijn gedaald. BTC handelde een uur geleden echter nog een stuk lager. De koers zakte namelijk tijdens de recente beweging omlaag terug tot de support bij $8.000. Vanaf dat punt herstelde bitcoin enigszins en steeg het terug naar het niveau waar het zich nu bevindt.
Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is te zien dat BTC een dalend trendkanaal vormt. Daarvan ligt de weerstandslijn op dit moment op ongeveer $8.250 en de support-lijn op $8.000.
De eerstvolgende weerstandszone ligt echter bij $8.200 met vlak daarboven de 100-MA op $8.250. Zakt de koers verder terug dan kan BTC support vinden bij $8.000. Een doorbraak kan een versnelling richting de $7.900 veroorzaken.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie