Timo Bult Timo Bult
03/10/2019 06:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:31

Bitcoin (BTC) koers weer een stapje omhoog maar stuit op weerstand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers weer een stapje omhoog maar stuit op weerstand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterochtend, na de prijsupdate, steeg bitcoin (BTC) weer boven de $8.200. Vervolgens handelde het de rest van de dag vlak onder de $8.300 om afgelopen nacht weer een stapje hoger te handelen. Ook de altcoins laten over het algemeen groene cijfers zien.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, steeg de afgelopen 24 uur met 1,4% in waarde. ETH is na deze stijging nu $178,70 waard volgens CoinMarketCap. Ook Ripple’s XRP (XRP) staat in de plus. Nadat XRP met 0,8% in waarde wist te stijgen is de altcoin nu $0,2497 waard.
De totale marktkapitalisatie steeg de afgelopen 24 uur van $218,5 miljard naar $221,5 miljard. De bitcoin dominantie blijft ook vandaag weer nagenoeg gelijkstaan op 67,7%.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin testte de afgelopen dagen de weerstandszone bij $8.500 tot twee keer toe. Na de tweede keer zakte BTC terug naar de support bij $8.200 maar zakte hier gisterochtend even doorheen. Uiteindelijk vond de BTC koers support bij de uurlijkse 100-Moving Average (MA) die zich op dat moment bij $8.180 bevond.
crypto_insiders_members_banner
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.338 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur bijna 1% in waarde te zijn gestegen. De marktkapitalisatie van BTC komt hierdoor op $149,8 miljard te staan.
Bitcoin wist de afgelopen nacht boven de $8.300 te stijgen maar vond weerstand bij $8.400. Sindsdien is de koers weer iets teruggezakt en bevindt het zich dus vlak boven de $8.300.
Zakt de BTC koers verder terug dan ligt er een sterke support bij $8.200. Dat is ook het punt waar de 100-MA zich op dit moment bevindt, welke ook support kan bieden in het geval van een daling.
De eerstvolgende weerstand ligt bij $8.400 met daarboven een sterke weerstand op $8.500. Een overtuigende uitbraak is nodig om de volgende weerstand bij $8.800 in het vizier te kunnen krijgen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie