Timo Bult Timo Bult
18/04/2020 07:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2020 07:12

Bitcoin (BTC) vormt mogelijk een bull flag, altcoins staan in het groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mogelijk in een bull flag, altcoins staan in het groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) beweegt sinds de stijging vanaf de low bij $6.456 op cryptocurrency-exchange Coinbase zijwaarts. Op de 4-uurs grafiek heeft dit geleid tot een mogelijk bullish patroon. Op dit moment zijn daarnaast bij de altcoins een aantal stijgende cryptocurrencies te zien.

Bitcoin vormt mogelijk een bull flag

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat bitcoin op 16 april de stijging inzette en uiteindelijk een high kon bereiken van $7.217 op Coinbase. Nu BTC zich dus zijwaarts voortbeweegt, lijkt de koers nu een bull flag te vormen.
Dit patroon is herkenbaar aan een vlaggenmast, die werd gevormd door de snelle stijging op 16 april, en de vlag zelf, welke op dit moment wordt gevormd doordat de koers zijwaarts handelt. De weerstandslijn die in de gaten gehouden moet worden is de $7.200. Bitcoin vond daarnaast eerder al steun bij $7.000. Het bullish patroon is uiteraard geen garantie dat dit ook uiteindelijk tot bullish prijsbewegingen zal leiden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.098 op Coinbase. Mocht bitcoin door de $7.000 uitbreken dan kan mogelijk bij de 4-uurs 100-Moving Average (MA) steun gevonden worden. Deze bevindt zich op dit moment bij $6.953. De BTC koers bevindt zich daarnaast vlak boven de 15-dagen MA die nu als support kan fungeren.

Chainlink (LINK) opnieuw in de plus

Op dit moment staan de altcoins mooi in de plus. Ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, staat 1,9 procent in de plus en is nu $173,90 waard. Ripple (XRP) stijgt ook iets en staat 1,1 procent in de plus. XRP is daarmee nu $0,1908 waard.
De grotere stijgers van dit moment zijn iets verder naar beneden te vinden. Binance coin (BNB) staat 2,7 procent in de min en is daardoor nu $195,26 waard. Chainlink, de nummer 11, ziet opnieuw een mooie stijging en staat 3,2 procent in de min. LINK is nu $3,55 waard.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie