Timo Bult Timo Bult
03/05/2019 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2019 07:10

Bitcoin (BTC) vormt nieuwe weekly high op $5.565 en komt op belangrijk punt aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls de afgelopen uren gelukt bitcoin (BTC) verder omhoog te drukken. Op dit moment is bitcoin daarmee weer terug op het oude niveau van voor het Bitfinex en Tether (USDT) nieuws. Wat is de volgende horde voor BTC?
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $5.531 op Coinbase na 3,47% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Het is bitcoin dus gelukt om weer op het oude prijsniveau terug te keren. De cryptocurrency komt nu echter in een prijszone met veel resistance aan.
Bitcoin heeft namelijk al deze hele bearmarkt moeite met de 50-wekelijkse Moving Average. De afgelopen weken handelde bitcoin vlak onder deze lijn, maar wist er nooit bovenuit te breken. Op dit moment ligt die lijn op ongeveer $5.600, waar BTC op 23 april een yearly high wist neer te zetten.


Mocht bitcoin door de 50-wekelijkse MA heen weten te breken, dan is een verdere stijging naar de $6.000 een grote mogelijkheid. Wanneer het de bulls toch niet lukt dan kunnen we eventueel een periode verwachten waarin bitcoin vooral zijwaarts blijft handelen, vlak onder de 50-wekelijkse MA. Op 23 april testte bitcoin dit prijsniveau voor het laatst. Toen ketste de koers af, maar leek in de dagen erna weer langzaam naar de resistance toe te handelen, totdat het Bitfinex en Tether nieuws roet in het eten gooide.
Terwijl het erop leek dat bitcoin weer zou gaan herstellen van dit nieuws, verwachtten veel analisten een grote correctie naar beneden. Nu doet bitcoin echter precies het omgekeerde. Met de koers die nu op een belangrijk punt aankomt zal het de komende uren duidelijk worden welke richting BTC de komende periode op zal handelen.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie