Roy van Krieken Roy van Krieken
06/06/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 17:15

‘Bitcoin (BTC), we vinden het maar niks,” zegt CEO grote Russische bank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC), we vinden het maar niks, zegt CEO grote Russische bank

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks de enorme groei in populariteit van bitcoin (BTC) en de wereld van cryptocurrencies blijven een aantal grote banken kritisch. Eerder vorige maand kwam al naar buiten dat de grootste bank van Europe, HSBC, bitcoin en crypto totaal niet zagen zitten. 

Nu spreekt ook de CEO van Sberbank, Herman Gref, zich uit over de grootste cryptocurrency. In een interview met een lokaal televisiekanaal noemt Gref bitcoin “de meest risicovolle soort investering”. 

Gref vergelijkt het investeren in bitcoin met het stallen van geld op de bank. Volgens hem is in die vergelijking de bank verreweg de veiligste optie. “100% betrouwbaar, maar niet heel erg rendabel jammer genoeg”. Hoewel hij hier natuurlijk feitelijke informatie deelt, is het onwaarschijnlijk dat veel mensen investeringen in bitcoin op dezelfde manier gebruiken als stortingen op de bank. 

CEO van de op-een-na grootste bank van Rusland, Andrey Kostin, laat een soortgelijke mening horen in een interview dat werd afgenomen door Bloomberg. “We vinden bitcoin maar niks. Wij vinden dat het vergelijkbaar is met het maken van nepgeld. Iemand zit ergens te minen, minen zoals in de middeleeuwen, en gebruiken dan de valuta”. 

Kostin stelde daarnaast in zijn interview dat hij wel geloofde dat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) uiteindelijk de non-statelijke cryptocurrencies zullen vervangen. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer macht van de centrale bank, maar Kostin stelt dat kleinere banken zich hier geen zorgen om hoeven maken. 

Deze CEO’s zijn duidelijk op dit moment nog behoorlijk tegen het idee van veelgebruikte cryptocurrencies. We hebben echter de afgelopen tijd steeds vaker gezien dat tegenstanders langzaam veranderen in voorstanders. Of dat in het geval van deze twee CEO’s ook zal zijn moet nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie