Timo Bult Timo Bult
08/06/2021 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 14:33

Bitcoin (BTC) whales kochten in tijdens dip, maar deze indicator voorspelt niet veel goeds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales kochten in tijdens dip, maar deze indicator voorspelt niet veel goeds

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) bulls hebben de koers nog altijd niet terug omhoog kunnen drukken. De koers zakte in plaats daarvan gisteravond uit een consolidatiepatroon en zodoende wordt weer de prijszone laag in het $30.000-gebied opgezocht. Uit data van blockchain-analysebedrijf Santiment blijkt echter dat whales tijdens de dip van de afgelopen weken weer zijn gaan inslaan.

In een vandaag gepubliceerd blogartikel laat Santiment zien dat het aantal adressen met 100 tot 10.000 bitcoins in bezit sinds de dip op 19 mei naar $30.000 weer aan het toenemen is. De whales zijn dus ondanks de dip weer aan het inkopen. Hierbij is echter wel belangrijk om te weten dat Santiment data tot 5 juni toont. Hoe de whales zich op dit moment gedragen is niet duidelijk. Dat zij de afgelopen weken echter bleven inkopen ondanks de dalende koers kan als een positief teken worden gezien.

Een ander positief teken is dat de bitcoin balans op exchanges weer in een dalende trend zit. De aanname is dat investeerders hun BTC van de exchanges afhalen om deze op een andere plek te bewaren. Dit met het oog op een lange termijn strategie. Vlak voor de dip, die in mei inzette, zagen we juist een toename van het aantal bitcoins op de exchanges. Die trend lijkt dus weer te zijn omgekeerd. Uiteraard kan dit beeld weer veranderen als de huidige neerwaartse beweging verder doorzet.

Een minder positief signaal werd echter door analist Timothy Peterson gedeeld. Op Twitter stelt hij in een tweet dat bitcoin al 17 dagen onder de 200-simple moving average (SMA) handelt. En dit is belangrijk omdat:

“De prijs van Bitcoin is gedurende 17 opeenvolgende dagen gedaald tot onder de 200-SMA. Deze metriek heeft *altijd* het einde van een bull run en het begin van een bearmarkt gemarkeerd.”

Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat dit ook deze keer weer het geval zal zijn. Duidelijk is echter dat de situatie op dit moment onzeker blijft met veel gemixte signalen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie