Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2021 08:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 08:08

Bitcoin en Ethereum dalen, veel koersen diep in het rood, markt verliest $200 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en Ethereum dalen, veel koersen diep in het rood, markt verliest $200 miljard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Marktkapitalisatie

De koersen zijn dan toch eindelijk uitgebroken en wellicht sneller dan verwacht. Het is echter omlaag. De cryptocurrency markt kreeg twee grote klappen te verduren in de afgelopen uren waardoor de markt maar liefst $200 miljard kwijt is.

Zorgen omtrent strengere regulering in de VS en China, dalende activiteit op de markt, instellingen die minder interesse tonen, miners die massaal dumpen, Elon Musk FUD en meer lijken allemaal een bijdrage te hebben aan een huiverige markt waardoor de bears weer het voortouw nemen. De totale marktkapitalisatie zakte vannacht met meer dan 11% van $1,75 biljoen naar $1,55 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zat gisterenmiddag al in een lichte neerwaartse trend waardoor de koers weer onder $36.000 uitkwam. Tegen het einde van de avond kelderde bitcoin in een keer hard omlaag van $35.500 naar ongeveer $33.750.

Gedurende nacht wist de koers in eerste instantie rond die prijs stand te houden en schommelde tussen $33.500 en $34.000 heen en weer. Echter in de vroege uren vanochtend kwam daar nog een twee klap bovenop en de bitcoin koers zakte verder van $33.750 naar $32.500.

Inmiddels begint het handelsvolume langzamerhand toe te nemen wat suggereert dat een aantal investeerders de dip al aan het kopen zijn. Op het moment van schrijven klimt bitcoin ook weer boven $33.000 uit, maar alsnog ligt het volume laag en ziet het geheel er bearish uit. Een verdere daling naar $30.000 of zelfs daaronder naar $29.000 of $26.000 zou geen complete verassing zijn.

Altcoins

Ethereum (ETH) toonde de afgelopen dagen een afnemende correlatie met bitcoin, maar afgelopen nacht nam dat weer sterk toe. De ether koers steeg gisteren in eerste instantie naar $2.850, maar kwam toen, net als bitcoin, in een neerwaartse trend terecht. Tegen het eind van de avond was ether naar $2.700 gezakt en kreeg toen een klap waardoor de koers gelijk naar $2.600 kelderde. Daar wist ether eerst even stand te houden, maar de twee klap bracht de koers vervolgens naar $2.450. Langzamerhand neemt het handelsvolume toe en klimt ether weer naar $2.500, maar of hier een bodem gevonden is, is maar zeer de vraag.

Veel altcoins staan vandaag nog dieper in het rood. De meeste koersen hebben tussen de 10% en 20% van hun waarde in de afgelopen uren verloren. VeChain (VET) en Polkadot (DOT) verliezen 15%, EOS (EOS), Filecoin (FIL), Polygon (MATIC), NEO (NEO), Zilliqa (ZIL), Internet Computer (ICP), en Shiba Inu (SHIB) verliezen 16%, Cosmos (ATOM), Compound (COMP) en Tezos (XTZ) verliezen 17%, Qtum (QTUM) Siacoin (SC), Iota (MIOTA), Thorchain (RUNE) en Solana (SOL) zelfs 18%. De grootste verliezer vandaag is BakerySwap (BAKE) en staat 22,5% in het rood.

Toch zien we ook twee stijgers vandaag op de markt. Theta Fuel (TFUEL) bereikte gisterenavond nog een nieuwe all-time high (ATH) van $0,569 en staat vanochtend alsnog 12% in de plus na hevige schommelingen. De grootste stijger vandaag is Arweave (AR), de AR koers maakt gisterenavond al grote sprongen en is zojuist ook weer aan sterke stijging begonnen. Arweave staat vandaag maar liefst 22,5% in het groen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie