Rico Engelbarts
06/10/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2020 09:44

Bitcoin (BTC) whales kochten op deze prijsniveaus in, deze punten zijn daarom belangrijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales kochten op deze prijsniveaus in, deze punten zijn daarom belangrijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) whale clusters tonen drie kritische levels die bitcoin moet behouden willen we kans maken op een bull markt op korte termijn.
Zogenaamde whale clusters ontstaan als er grote aantallen bitcoin worden gekocht op een bepaald prijsniveau en deze niet worden verplaatst. Deze clusters tonen doorgaans aan waar de support levels zitten, de logica hierachter is dat bitcoin dit level moet behouden om op lange termijn een rally te zien.
Volgens data van Whalemap zijn de belangrijkste levels $10.500, $9.800 en meer precies $10.407.
https://mobile.twitter.com/whale_map/status/1311743048355807238
Whales, ofwel investeerders met een groot aantal bitcoin, zijn meestal op zoek naar liquiditeit om te kunnen kopen of verkopen. Ze hebben te maken met grote orders die veel liquiditeit vereisen.
Whales kopen meestal in op het moment dat de markt in onzeker en instabiel is, particuliere investeerders stappen meestal uit op het moment dat whales instappen. De afgelopen tijd was er veel onzekerheid in de markt, veel particulieren besloten daarom ook te verkopen.
Op 1 oktober verscheen bijvoorbeeld het nieuws dat de CFTC Bitmex aanklaagt voor mogelijk frauduleuze handelingen. De dag erna verscheen het nieuws dat president Donald Trump getroffen is door het coronavirus. Dit nieuws raakte niet alleen de aandelenmarkt maar ook cryptocurrencies.
De koers van bitcoin reageerde op het nieuws en daalde van $10.900 naar $10.500. De prijs krabbelde echter wel weer wat omhoog naar $10.670 en belandde op nieuwe support levels die door whales gecreëerd werden op 2 oktober.
Naast de whale activiteiten zijn er ook twee technische factoren die het bullish sentiment kunnen bevestigen. Ten eerste is het financieringspercentage van Bitcoin-futures op grote beurzen negatief of neutraal.
Als het financieringspercentage laag is, betekent dit dat de meerderheid van de handelaren op futures beurzen tegen BTC gokt. Een aanhoudende periode van negatieve percentages verhoogt de kans op een short squeeze.
https://twitter.com/ByzGeneral/status/1312815669650620418?s=20

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie