Timo Bult Timo Bult
04/10/2020 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2020 08:05

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX aangeklaagd, Trump heeft COVID-19, maar er was ook goed nieuws!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange BitMEX aangeklaagd, Trump heeft COVID-19, maar er was ook goed nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was een week met op zijn zachtst gezegd zeer opvallende ontwikkelingen. Heb je geen tijd gehad om alles bij te houden, of wil je het nieuws van de afgelopen week nog eens op een rijtje hebben? In dit artikel geven we je een overzicht van alle grote ontwikkelingen!

Ethereum (ETH) 2.0 testnet verloopt goed, generale repetitie minder

Het testnet van Ethereum 2.0 loop nu al een tijdje en doet het goed. Binnen een maand tijd steeg het aantal “test” ETH dat gebruikers op het testnet staken namelijk met maar liefst 100%. Het gaat om 1,9 miljoen goeth (de test versie van ETH) die door 62.000 validators werden vastgezet.
Dit is een positieve ontwikkeling aangezien de nieuwste versie van het Ethereum netwerk extra goed getest kan worden voor de aanstaande lancering. Een generale repetitie die onlangs werd gehouden verliep echter wat minder goed. Daar waren juist te weinig deelnemers.

Cryptocurrency adoptie neemt verder toe: Universiteit van Cambridge

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Cambridge steeg het aantal gebruikers van cryptocurrencies in de afgelopen twee jaar met maar liefst 200%. Er zouden ongeveer 101 miljoen unieke gebruikers bij zijn gekomen in de wereld.

Trump verliest debat volgens crypto community, test positief op COVID-19

Dan was er natuurlijk nog het debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en presidentskandidaat van de Democraten, Joe Biden. Het was een chaotisch debat en een directe winnaar aanwijzen op basis van goede punten was vrijwel onmogelijk. Cryptocurrency exchange FTX liet echter zien dat Trump als verliezer kan worden bestempeld.
De TRUMP 2020 futurescontracten verloren namelijk 7% van hun waarde direct na het debat. Door de constructie van dit beleggingsinstrument kan hierdoor worden gesteld dat investeerders een 40% kans zien dat Trump de verkiezingen zal winnen. Lees hier hoe dat precies werkt.
Niet veel later kwam het nieuws naar buiten dat Trump het coronavirus heeft opgelopen. Dit zorgde voor een flinke schok op de markten door de toegenomen onzekerheid. Maar dit was niet de enige gebeurtenis die een schok veroorzaakte.

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX aangeklaagd door Amerikaanse autoriteiten

Een van de grootste cryptoderivaten exchanges, BitMEX, werd namelijk deze week aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder CFTC. Ook de FBI zou op de zaak zitten. De exchange zou jarenlang onrechtmatig geopereerd hebben. Dit zorgde voor een heuze exodus; veel investeerders halen nu massaal hun bitcoin bij de exchange weg. Sommige analisten denken juist dat de ontwikkelingen bullish zijn, ondanks dat de koers een behoorlijke duikvlucht maakte.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie