Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX aangeklaagd, Trump heeft COVID-19, maar er was ook goed nieuws!

Het was een week met op zijn zachtst gezegd zeer opvallende ontwikkelingen. Heb je geen tijd gehad om alles bij te houden, of wil je het nieuws van de afgelopen week nog eens op een rijtje hebben? In dit artikel geven we je een overzicht van alle grote ontwikkelingen!

Ethereum (ETH) 2.0 testnet verloopt goed, generale repetitie minder

Het testnet van Ethereum 2.0 loop nu al een tijdje en doet het goed. Binnen een maand tijd steeg het aantal “test” ETH dat gebruikers op het testnet staken namelijk met maar liefst 100%. Het gaat om 1,9 miljoen goeth (de test versie van ETH) die door 62.000 validators werden vastgezet.

- Advertentie -

Dit is een positieve ontwikkeling aangezien de nieuwste versie van het Ethereum netwerk extra goed getest kan worden voor de aanstaande lancering. Een generale repetitie die onlangs werd gehouden verliep echter wat minder goed. Daar waren juist te weinig deelnemers.

Cryptocurrency adoptie neemt verder toe: Universiteit van Cambridge

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Cambridge steeg het aantal gebruikers van cryptocurrencies in de afgelopen twee jaar met maar liefst 200%. Er zouden ongeveer 101 miljoen unieke gebruikers bij zijn gekomen in de wereld.

Trump verliest debat volgens crypto community, test positief op COVID-19

Dan was er natuurlijk nog het debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en presidentskandidaat van de Democraten, Joe Biden. Het was een chaotisch debat en een directe winnaar aanwijzen op basis van goede punten was vrijwel onmogelijk. Cryptocurrency exchange FTX liet echter zien dat Trump als verliezer kan worden bestempeld.

De TRUMP 2020 futurescontracten verloren namelijk 7% van hun waarde direct na het debat. Door de constructie van dit beleggingsinstrument kan hierdoor worden gesteld dat investeerders een 40% kans zien dat Trump de verkiezingen zal winnen. Lees hier hoe dat precies werkt.

Niet veel later kwam het nieuws naar buiten dat Trump het coronavirus heeft opgelopen. Dit zorgde voor een flinke schok op de markten door de toegenomen onzekerheid. Maar dit was niet de enige gebeurtenis die een schok veroorzaakte.

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX aangeklaagd door Amerikaanse autoriteiten

Een van de grootste cryptoderivaten exchanges, BitMEX, werd namelijk deze week aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder CFTC. Ook de FBI zou op de zaak zitten. De exchange zou jarenlang onrechtmatig geopereerd hebben. Dit zorgde voor een heuze exodus; veel investeerders halen nu massaal hun bitcoin bij de exchange weg. Sommige analisten denken juist dat de ontwikkelingen bullish zijn, ondanks dat de koers een behoorlijke duikvlucht maakte.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.309,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.335,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.366,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.369,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.335,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.309,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.366,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.369,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.376,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...