Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Universiteit van Cambridge: Aantal cryptocurrency-gebruikers groeit wereldwijd met 200%

De Universiteit van Cambridge publiceerde onlangs zijn derde global cryptoasset benchmarking studie. Het hoogtepunt van het rapport was de 200% toename in cryptocurrency gebruikers in de afgelopen twee jaar.

Uit het laatste rapport bleek dat het aantal cryptocurrency gebruikers 189% toegenomen was sinds 2018. Uit observaties bleek dat er 101 miljoen unieke gebruikers bijgekomen zijn die zich aangemeld hebben bij een crypto broker of andere vorm van crypto dienstverlening. In het tweede rapport werden ongeveer 35 globale gebruikers gemeld.

- Advertentie -

Het UC verklaart daarnaast het volgende over de groei:

“Deze toename van 189% in gebruikers kan worden verklaard door zowel een stijging van het aantal accounts (dat met 37% toenam), als door een groter aantal accounts dat  gekoppeld kan worden aan de identiteit van een persoon, waardoor we onze minimum schatting van het aantal gebruikers die zijn gekoppeld aan accounts van serviceproviders kunnen verhogen.”

Naast het rapport toonde ook het onderzoek van de Britse Financial Conduct Authority aan dat het aantal crypto gebruikers en bezitters 78% toegenomen is in vergelijking met 2019.

Ondanks de ontwikkelingen rondom institutionele investeerders en het bouwen van infrastructuren om deze investeerders te voorzien in hun behoeften, blijft de groep particuliere investeerders veruit het grootst. Veel problemen, zoals marktmanipulatie en prijs volatiliteit, zorgen voor twijfels bij veel institutionele investeerders waardoor ze toch sneller kiezen voor een andere investering.

Aan de andere kant merkte de benchmarkstudie over cryptocurrency echter op dat 30% van de klanten die zijn geregistreerd bij Noord-Amerikaanse en Europese dienstverlenende bedrijven “zakelijke en institutionele klanten” zijn. Om een vergelijking te maken is dit cijfer voor Azië, Latijns Amerika en het Middenoosten 16%, 10% en 20%, respectievelijk.

In de conclusie van het onderzoek stond dat veel crypto gebruikers opereren in China omdat zij zich voornamelijk bezig houden met mining. Of klanten hebben die zich bezighouden met mining. Miners houden zich volgens het rapport voornamelijk bezig met het afdekken van hun crypto inkomsten. Zij geven er de voorkeur aan om hun cryptocurrencies te gebruiken als onderpand in ruil voor fiat.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.031,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.071,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.077,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.236,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.031,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.071,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.077,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.110,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.236,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...