Rico Engelbarts
29/09/2020 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:44

Universiteit van Cambridge: Aantal cryptocurrency-gebruikers groeit wereldwijd met 200%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Universiteit van Cambridge: Aantal cryptocurrency-gebruikers groeit met 200%

De Universiteit van Cambridge publiceerde onlangs zijn derde global cryptoasset benchmarking studie. Het hoogtepunt van het rapport was de 200% toename in cryptocurrency gebruikers in de afgelopen twee jaar.
Uit het laatste rapport bleek dat het aantal cryptocurrency gebruikers 189% toegenomen was sinds 2018. Uit observaties bleek dat er 101 miljoen unieke gebruikers bijgekomen zijn die zich aangemeld hebben bij een crypto broker of andere vorm van crypto dienstverlening. In het tweede rapport werden ongeveer 35 globale gebruikers gemeld.
Het UC verklaart daarnaast het volgende over de groei:

“Deze toename van 189% in gebruikers kan worden verklaard door zowel een stijging van het aantal accounts (dat met 37% toenam), als door een groter aantal accounts dat  gekoppeld kan worden aan de identiteit van een persoon, waardoor we onze minimum schatting van het aantal gebruikers die zijn gekoppeld aan accounts van serviceproviders kunnen verhogen.”

Naast het rapport toonde ook het onderzoek van de Britse Financial Conduct Authority aan dat het aantal crypto gebruikers en bezitters 78% toegenomen is in vergelijking met 2019.
Ondanks de ontwikkelingen rondom institutionele investeerders en het bouwen van infrastructuren om deze investeerders te voorzien in hun behoeften, blijft de groep particuliere investeerders veruit het grootst. Veel problemen, zoals marktmanipulatie en prijs volatiliteit, zorgen voor twijfels bij veel institutionele investeerders waardoor ze toch sneller kiezen voor een andere investering.
Aan de andere kant merkte de benchmarkstudie over cryptocurrency echter op dat 30% van de klanten die zijn geregistreerd bij Noord-Amerikaanse en Europese dienstverlenende bedrijven “zakelijke en institutionele klanten” zijn. Om een vergelijking te maken is dit cijfer voor Azië, Latijns Amerika en het Middenoosten 16%, 10% en 20%, respectievelijk.
In de conclusie van het onderzoek stond dat veel crypto gebruikers opereren in China omdat zij zich voornamelijk bezig houden met mining. Of klanten hebben die zich bezighouden met mining. Miners houden zich volgens het rapport voornamelijk bezig met het afdekken van hun crypto inkomsten. Zij geven er de voorkeur aan om hun cryptocurrencies te gebruiken als onderpand in ruil voor fiat.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie