Kevin Schijven Kevin Schijven
02/10/2020 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2020 09:33

Bitcoin, ethereum, olie en meer hard omlaag nadat president Trump positief test voor COVID-19

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, ethereum, olie en meer hard omlaag nadat president Trump positief test voor COVID-19

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenavond gingen de koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies plotseling hard onderuit, en vandaag ontvangt de markt weer een klap. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zojuist op Twitter gemeld dat hij en zijn vrouw positief zijn getest voor het coronavirus (COVID-19) en de gevolgen zijn onmiddellijk op verschillende financiële markten te zien.


Bitcoin en altcoin koersen daalden gisterenavond behoorlijk snel, toen nieuws naar buiten kwam over de grote cryptocurrency-exchange BitMEX. Deze beurs wordt namelijk aangeklaagd door de Amerikaanse financiële toezichthouder, de CFTC, en CEO Arthur Hayes is samen met andere oprichters opgepakt.
Bitcoin, dat langzamerhand richting de $11.000 steeg, viel plotseling van ongeveer $10.800 naar onder de $10.500 in minder dan een uur. Ook ethereum (ETH) zat gisteren in een stijging richting de $370 en viel toen plotseling weer omlaag naar ongeveer $350.
Het nieuws over de besmetting van Trump treft natuurlijk ook de traditionele financiële markten. De meeste Europese beurzen, als de AEX, staan gemiddeld tussen 1 en 2% in het rood. Dat geldt ook voor de Amerikaanse futures-markt zoals dow futures, s&p futures en nasdaq futures. De oliemarkt vangt tot dusver de grootste klap en staat ongeveer 3% in het rood. De echte klap is wellicht nog niet te zien, aangezien Amerikaanse beurzen pas over enkele uren weer opengaan.
De koers van bitcoin steeg, na de daling van gisterenavond, weer even terug naar $10.650. Toen plaatste Trump zijn Twitterbericht en vervolgens daalde de BTC-koers richting $10.400. Ook ethereum zakte naar ongeveer $340. Verdere dalingen in de crypto-markt zijn wellicht nog vandaag te verwachten. Opmerkelijk is dat de koers van goud juist steeg in eerste instantie, maar ook deze begint ondertussen te dalen.
Trump meldt dat hij in quarantaine is gegaan. Het zal interessant worden om te zien welk invloed dit nieuws heeft op de presidentiële verkiezingen, die nog maar een maandje verwijderd zijn. Trump was namelijk lang fel tegen maatregelen omtrent het virus, dus deze ontwikkeling zal wellicht de democraten in de handen spelen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie