Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
27/05/2019 10:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2019 10:27

Bitcoin (BTC) whales verplaatsen meer dan 27.000 BTC in aanloop naar rally

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) steeg gisteren in een rechte lijn richting de $9.000, nadat de bitcoin koers een tijd moeite had om boven de $8.000 te blijven. Ondanks er geen hele duidelijke reden lijkt voor de stijging was het op het Twitter account ‘Whale Alert’ opmerkelijk druk in aanloop naar de stijging.
Negen bitcoin-transacties bij elkaar opgeteld waren goed voor maar liefst 29.029 (BTC) ter waarde van $236 miljoen. De meeste transacties waren van wallet naar wallet, maar een van de transacties ging richting een cryptocurrency exchange. Een transactie die wellicht zicht biedt op de beweegredenen van iemand met heel veel geld. Tegelijkertijd illustreert het maar eens weer hoe makkelijk de markt te manipuleren als je daar genoeg geld voor hebt.


Een andere transactie was er een van 1.500 BTC die werd verstuurd naar Bitfinex. Ondanks het bij gissen blijft, is het niet ondenkbaar dat de eigenaar zijn of haar bitcoin wil verkopen nu de prijst stijgt.
Als dit soort transacties zoveel invloed hebben op de bitcoin-markt in z’n geheel is dat volgens velen zorgwekkend. Bedenk hierbij dat er niet per definitie een kwade bedoeling gemoeid is met het versturen van dit soort extreem grote bedragen. Dit is reden voor de Securities and Exchange Commission (SEC) om sceptisch te zijn over cryptocurrencies.
Op Twitter worden in reactie al grappen gemaakt over het gevolg voor de koers van bitcoin:
https://twitter.com/99_coins/status/1132611287362314240
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie