Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) whales verplaatsen meer dan 27.000 BTC in aanloop naar rally

Bitcoin (BTC) steeg gisteren in een rechte lijn richting de $9.000, nadat de bitcoin koers een tijd moeite had om boven de $8.000 te blijven. Ondanks er geen hele duidelijke reden lijkt voor de stijging was het op het Twitter account ‘Whale Alert’ opmerkelijk druk in aanloop naar de stijging.

Negen bitcoin-transacties bij elkaar opgeteld waren goed voor maar liefst 29.029 (BTC) ter waarde van $236 miljoen. De meeste transacties waren van wallet naar wallet, maar een van de transacties ging richting een cryptocurrency exchange. Een transactie die wellicht zicht biedt op de beweegredenen van iemand met heel veel geld. Tegelijkertijd illustreert het maar eens weer hoe makkelijk de markt te manipuleren als je daar genoeg geld voor hebt.

- Advertentie -

Een andere transactie was er een van 1.500 BTC die werd verstuurd naar Bitfinex. Ondanks het bij gissen blijft, is het niet ondenkbaar dat de eigenaar zijn of haar bitcoin wil verkopen nu de prijst stijgt.

Als dit soort transacties zoveel invloed hebben op de bitcoin-markt in z’n geheel is dat volgens velen zorgwekkend. Bedenk hierbij dat er niet per definitie een kwade bedoeling gemoeid is met het versturen van dit soort extreem grote bedragen. Dit is reden voor de Securities and Exchange Commission (SEC) om sceptisch te zijn over cryptocurrencies.

Op Twitter worden in reactie al grappen gemaakt over het gevolg voor de koers van bitcoin:

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.704,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.760,67 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.774,49 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.829,06 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.704,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.760,67 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.774,49 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.829,06 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...