Timo Bult Timo Bult
25/04/2020 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2020 09:30

“Bitcoin (BTC) whitepaper is poëzie!” stelt Twitter CEO Jack Dorsey

Twitter CEO Jack Dorsey heeft zich weer positief uitgelaten over Bitcoin (BTC). Hij deed dit op 24 april tijdens de podcast van Lex Fridman. Hij noemde het Bitcoin whitepaper onder andere “poëzie.”
Fridman vroeg Dorsey een aantal vragen met betrekking tot Bitcoin en cryptocurrency in zijn algemeen. Ten eerste vroeg hij wat Dorsey zo mooi vindt aan Bitcoin. Dorsey antwoordde:

“Het mooie is dat niemand de richting bepaalt. En er is niemand aan de andere kant die het kan stoppen. We hebben dus iets dat vrij organisch van aard is. Heel principieel in zijn originele ontwerp. Ik denk dat de Bitcoin whitepaper een van de meest baanbrekende werken van de computerwetenschap is in de afgelopen 20-30 jaar. Het is poëzie.”

Hij voegt daaraan toe:

“[De release van de whitepaper] was een totale activistische zet, het brengt de wereld vooruit op een manier die uitermate nobel en eervol is. Zo kan iedereen deel uitmaken van het verhaal.”

Fridman vroeg hem daarnaast waar hij Bitcoin over 10 tot 20 jaar ziet. “Dat weet niemand,” stelt Dorsey, en gaat verder:

“Een wereldwijde digitale valuta is een zeer krachtig concept en ik denk dat niemand de gevolgen daarvan echt kent. Ik denk dat er veel positieve kanten aan zitten. […] Ik denk dat het grotere invloed zal hebben op hoe de samenleving werkt en ik denk dat er veel positieve gevolgen zullen zijn naast het feit dat het makkelijk geld is.”

Dorsey stelt ten slotte dat vooral Afrika baat zal hebben bij een makkelijkere vorm van geld. “Doordat geld verplaatsen nu nog moeilijk is, is het lastig ook maar iets te beginnen op het continent,” aldus Dorsey.
Vorig jaar was Dorsey een maand lang in Afrika. Toen stelde hij al dat Afrika de toekomst van bitcoin zal bepalen. Dat de Twitter CEO een echte Bitcoiner is, was al langer bekend. Zo heeft hij in zijn beschrijving op zijn Twitterkanaal simpelweg #Bitcoin staan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie