Bitcoin (BTC) wint van goud en bereikt een cruciaal niveau, Peter Schiff is boos

Ondanks dat bitcoin (BTC) het niet won van de weerstand rondom $14.000, wist de cryptocurrency ten opzichte van goud wel te winnen. Gegevens van CoinGecko laten namelijk zien dat BTC/XAU op 25 oktober terugkeerde naar de cruciale 7 ounce-markering, wat voor het laatst bereikt werd in september 2019.

- Advertentie -

Door de spanningen rondom het coronavirus en de presidentsverkiezingen voelt de traditionele activa druk vanuit verschillende hoeken, wat niet onopgemerkt is gegaan door verschillende analytici. PlanB, de maker van het S2F-model, noemde het een significante stap, terwijl analysebedrijf Ecoinometrics verwacht dat BTC zich klaarmaakt om de een groot deel van de goudmarkt over te nemen.

Ook Raoul Pal, CEO van Real Vision, zei eerder al op Twitter dat goud aan het verliezen is tegen BTC en besprak dit later ook met Michael Saylor die vindt dat de cryptovaluta een miljoen keer beter is goud.

Dat Bitcoin het mogelijk gaat winnen van goud is voor veel mensen heel goed nieuws, maar voor sommigen natuurlijk ook een flinke teleurstelling, waaronder, je raadt het misschien al, Gold Bug Peter Schiff. Dat is natuurlijk niet verrassend, want als je crypto nieuws volgt, dan wordt het best duidelijk dat Schiff vrijwel nooit iets positiefs weet te zeggen over cryptocurrencies.

- Advertentie -

Dus ook dit keer hield hij zich niet in en deelde op Twitter nog maar eens goed zijn mening. Zo zei hij dat Bitcoin de grootste activabubbel is die hij ooit in zijn leven heeft gezien.

“Als je de omvang van activabubbels meet op basis van het niveau van overtuiging dat kopers hebben, is de #Bitcoin-bubbel de grootste die ik heb gezien,”

In tegenstelling tot goud hebben de recente ontwikkelingen omtrent de hernieuwde onzekerheid van de wereldeconomie nog geen effect gehad op de koers, wat veel mensen doet denken dat de correlatie met traditionele activa zo goed als verdwenen is.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.071,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.787,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.824,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.883,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.898,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar naĀ supportĀ te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...