Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2021 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2021 16:14

Bitcoin (BTC) wordt “zeer waarschijnlijk” verboden, zegt miljardair-investeerder Ray Dalio

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wordt zeer waarschijnlijk verboden, zegt miljardair-investeerder Ray Dalio

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ray Dalio, de bekende miljardair-investeerder, vreest weer dat de Amerikaanse overheid bitcoin (BTC) gaat verbieden. Dat zegt de oprichter en CIO van Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, in een interview met Yahoo Finance op 24 maart:

Dalio was in eerste instantie geen fan van cryptocurrency, maar draaide eind vorig jaar bij. Hij gaf toe dat hij wellicht iets over het hoofd zag en dat bitcoin kan dienen als een bescherming tegen inflatie. Later noemde hij bitcoin zelfs “een geweldige uitvinding” en ook nu is hij er weer lovend over:

“Bitcoin heeft zichzelf bewezen in de afgelopen 10 jaar. Het is niet gehackt en werkt daarom op een operationele basis. Het heeft ook een aanzienlijke aanhang opgebouwd. Het is in een zekere zin een alternatief oppotmiddel. Het is een soort digital geld.”

Destijds zei hij echter dat het succes van bitcoin ook zijn ondergang kan betekenen, en dat hij herhaalt hij nu weer. Volgens Dalio is het “zeer waarschijnlijk” dat de Amerikaanse overheid bitcoin zal verbieden. De Verenigde Staten deed dit namelijk ook al in 1934 met goud, toen de regering niet wilde dat goud concurreerde met fiatvaluta.

“Alle landen koesteren hun monopolie op het beheersen van vraag en aanbod. Ze willen geen ander geld dat actief gebruikt wordt of concurreert, want dan hebben ze geen controle. Dus ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat het [bitcoin], onder bepaalde omstandigheden, verboden zal worden zoals goud werd verboden.”

Hij meldt dat de overheid transacties met bitcoin kan volgen en kan achterhalen wie achter deze transacties zitten. Toch geeft hij ook toe dat hij geen expert is op het gebied van crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie