Timo Bult Timo Bult
19/08/2020 06:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 06:28

Bitcoin (BTC) zakt alsnog onder de $12.000, altcoins tevens diep in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt alsnog onder de $12.000, altcoins tevens diep in het rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de afgelopen dagen nog enigszins hoop te hebben gekregen door de uitbraak van bitcoin (BTC) boven de $12.000, is het vandaag een rode dag op de cryptomarkt. Veel altcoins staan zo’n 10% in de min en ook de bitcoin koers zakt weer onder de belangrijke prijszone van $12.000.

Bitcoin (BTC) na kleine bounce alsnog weer onder de $12.000

Bitcoin kon onlangs door de $12.000 breken en verder stijgen tot een nieuwe yearly high van $12.485. Vanaf dat punt begon bitcoin echter weer neerwaarts te handelen en zat de koers in een dalend trendkanaal.
Daar zakte BTC gisteren aan het eind van de middag uit waarmee er een versnelling plaatsvond richting $12.000. Even leek het erop dat de moeder der cryptocurrencies kon herstellen met een kleine opleving tot ongeveer $12.100. Maar dit herstel bleek niet duurzaam.
Vannacht zakte bitcoin namelijk alsnog door de $12.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.669 op cryptocurrency exchange Coinbase en dus bevindt bitcoin zich weer onder de weerstand van $12.000.
Op dit moment ligt er een belangrijke support-zone bij $11.500. Naast dat de koers hier vaker steun vond, bevindt zich hier ook een stijgende trendlijn waar bitcoin sinds begin deze maand boven handelt.

Altcoins zakken mee

Ook de altcoins laten op dit moment rode cijfers zien. Al met al zakte de cryptomarkt zo’n $20 miljard in waarde over de afgelopen 24 uur. Ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, zakt 4,7% in waarde en is nu $409 waard. Vooralsnog blijft de altcoin dus boven zijn belangrijke prijs van $400 handelen.
Grotere dalers zijn ripple (XRP), dat 8,3% in het rood staat, en chainlink (LINK), dat 11,5% zakt. De eerste echte stijger is pas op plek 46 te vinden. Daar staat yearn.finance (YFI) ruim 20,1% in het groen. YFI is een DeFi token dat de afgelopen maand al flink in waarde is gestegen, zoals hier gelezen kan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie