Rico Engelbarts
19/08/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 06:06

Dit DeFi token steeg de afgelopen maand 1.000% in waarde!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit DeFi token steeg de afgelopen maand met meer dan 1.000%!

De koers van het op Ethereum (ETH) gebaseerde DeFi token YFI heeft gisteren een recordhoogte van $11.275 bereikt. De token, die aanvankelijk ontworpen was om te dienen als een volledige waardeloze supply token met nul financiële waarde, heeft volgens gegevens op CoinGecko over de laatste 30 dagen een groei van 1155% meegemaakt.
YFI is de governance-token van yEarn, een DeFi-opbrengst farming-protocol ontwikkeld door Andre Cronje dat gebruikers helpt hun activa tussen verschillende liquiditeitspools te verplaatsen. zij die de token in bezit hebben, kunnen stemmen over hoe het netwerk opereert.
De immense groei van YFI kan gedeeltelijk worden verklaard door de algemene trend in de DeFi-ruimte en door hoe de token in elkaar steekt. De totale voorraad is namelijk beperkt tot 30.000 munten, wat relatief weinig is vergeleken met andere coins, en meer dan 60% van de 30.000 is momenteel vastgezet in verschillende pools, zegt data scientist Alex Savenik.


Hierdoor is meer dan de helft niet handelbaar waardoor de vraag naar tokens meer weegt dan het beschikbare aanbod. Doordat holders rente over hun tokens ontvangen hebben de meeste niet bepaald haast om hun bezittingen te verkopen, al is er altijd een kans dat de prijs kan crashen wanneer iedereen plotseling verkoopt.
Ondanks de sterke koers is het volgens sommige experts vrij onwaarschijnlijk dat YFI in slechts een paar maanden tijd veel mensen miljonair heeft gemaakt. Door de tijd heen was er bijna nooit een beschikbaar aanbod en zij die grote aantallen hebben gekocht, hebben ook grote investeringen hiervoor gedaan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie