Bitcoin (BTC) zakt door de psychologische grens van $10.000

Gisteravond zakte bitcoin (BTC) onder de psychologische grens van $10.000. Nadat het er even op leek dat de bitcoin koers weer wat herstelde, handelt de koers op dit moment vlakbij deze support-zone. Ook de altcoins laten op dit moment rode cijfers zien.

Ethereum (ETH) zakt na een daling van 1,8% in de afgelopen 24 uur terug naar een waarde van $179. Ripple (XRP) staat 1,5% in de min en is daarmee nu $0,2576 waard. De grootste daler van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie kan op plek 10 gevonden worden.

Monero (XMR) staat namelijk ruim 5% in de min en is daarmee $71,20 waard. Met een totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt van $259 miljard en een marktkapitalisatie van bitcoin van $180,2 miljard, blijft de bitcoin dominantie op 69,6% staan.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin zakte gisteren in de loop van de dag verder terug en kwam aan het einde van de middag aan bij de support-zone van $10.200. Daar leek de BTC koers aanvankelijk stand te houden, echter zakte de koers rond 21:00 alsnog door deze support heen.

Het gevolg was een sterke daling richting de support op $10.000. BTC vormde uiteindelijk een low onder dit prijsniveau van $9.916 maar corrigeerde in de uren erna weer hoger nadat de Aziatische markt opende. BTC zakte echter in de loop van de nacht weer richting de $10.000.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.050 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,4% in waarde te zijn gedaald. Op sommige cryptocurrency exchanges, zoals Coinbase, is bitcoin echter al onder de $10.000 gedoken.

Voor nu liggen de eerstvolgende support-zones bij $9.800 en $9.500. Mocht bitcoin weer beginnen te stijgen dan zal het waarschijnlijk bij de $10.000 weerstand tegen gaan komen. Daarboven ligt nog een dalende trendlijn die bij $10.250 voor weerstand kan zorgen.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.647,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.869,60 Kopen
2
Litebit
€25.962,20 Kopen
3
SATOS
€26.108,30 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...