Timo Bult Timo Bult
31/01/2021 18:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2021 18:24

Bitcoin (BTC) zakt door MA, ripple (XRP) stuit na stijging 80% op grote weerstand

Nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door MA, ripple (XRP) stuit na stijging 80% op grote weerstand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bulls hebben het niet voor elkaar gekregen om bitcoin (BTC) weer omhoog te drukken! In plaats daarvan lijkt bitcoin nu weer af te zakken waarmee het een aantal belangrijke prijszones nadert. Ook kleurt de rest van de top 10 cryptocurrencies op het moment van schrijven rood.

Bitcoin (BTC) zakt door 4-uurs 50-MA

Ongeveer 24 uur geleden was bitcoin nog aan het consolideren na de enorme stijging als gevolg van Elon Musk. Op dit moment lijkt de koers een wat duidelijkere richting te hebben; namelijk naar beneden. Een etmaal geleden was bitcoin $34.377 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $32.341, een daling van iets meer dan 6%.
Met de huidige neerwaartse beweging komt bitcoin weer onder de 4-uurs 50-Moving Average (MA) terecht. De eerstvolgende support zou ongeveer bij $31.000 kunnen liggen waar bitcoin de afgelopen dagen meerdere keren steun vond. Hieronder is de $30.000 een zeer belangrijke support. Naast het feit dat dit een rond getal is waar de koers vaker support vond, bevindt zich hier ook de 50-dagen MA, een MA waar bitcoin sinds oktober 2020 niet meer onder is geweest.

Ripple (XRP) koelt af na enorme stijging

De enorme toename van volume zorgde er sinds gisterochtend vroeg voor dat XRP (XRP) maar liefst 80% in waarde kon stijgen! Deze stijging werd uiteindelijk tot stoppen gedwongen bij de grote weerstand van $0,50. De grote vraag is waar deze stijging vandaan komt, al zijn er wel wat mogelijke oorzaken bekend zoals je hier kan lezen.
Ripple staat ten opzichte van 24 uur alsnog 15,7% in het groen en steekt dus met kop en schouders uit boven de andere top 10 cryptocurrencies. Ethereum (ETH) zakt juist 4,6% in waarde en duikt daarmee onder de $1.300. Cardano (ADA) zakt nog iets harder weg en ziet 5,2% van zijn prijs verdwijnen.
De gehele cryptomarkt verliest met de huidige dalingen zo’n 4% van zijn waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn hiermee weer minder dan $1 biljoen waard, $970 miljard om precies te zijn. De bitcoin dominantie zakt echter wel iets terug. Deze staat nu op 62% na een daling van 0,8%.
Ben je onlangs serieus begonnen met Bitcoin en andere cryptocurrencies, dan heb je vast een hoop vragen. Zo vraag je je misschien af waar je het goedkoopst bitcoin koopt, waar je met je met euro’s terecht kan, hoe je een account maakt op cryptocurrency exchange Binance of wat nu het verschil is tussen een exchange en een broker! Bij Crypto Insiders staat nu iedere dag van de week iemand voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Lees hier meer over de nieuwe Crypto Insiders Member omgeving!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie