Timo Bult Timo Bult
26/02/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2021 18:04

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence - Deze altcoin kan als enige stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in waarde. Nu zijn er echter weer wat voorzichtige bullish signalen te zien!

Bitcoin (BTC) zakt door 100-MA

Bitcoin handelde gistermiddag op een kruispunt. Vlak boven de koers lag de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek. Vlak onder de koers lag de 100-MA op dezelfde grafiek. In eerste instantie leek bitcoin naar boven uit te kunnen breken. Later ontvouwde zich echter alsnog een doorbraak door de eerdergenoemde MA naar beneden.
De afgelopen 24 uur zakte bitcoin hiermee een kleine 11,5% in waarde tot een swing low van $44.300 op cryptocurrency exchange Coinbase. Vanaf vanochtend kon de koers echter weer een beweging omhoog maken met een herstel van bijna 10% tot gevolg! Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $47.616 op Coinbase.
Een eerste weerstand voor de korte termijn kan mogelijk gevonden worden bij $48.700 in de vorm van de 50-uurs MA. Hierboven, rond $48.800, ligt een volgende weerstandszone in de vorm van de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek. Mocht bitcoin alsnog verder terug zakken dan zijn de ogen gericht op de 50-dagen MA bij $41.000. Dit is de belangrijkste support-zone voor de lange termijn.
Wel vormt de koers op een aantal tijdsframes nu bullish divergences. Dit kan mogelijk een positief signaal zijn voor een verder herstel. Volledig op de hoogte blijven van de koersontwikkelingen? Word Member (eerste 30 dagen gratis) en ontvang elke doordeweekse dag een video koersupdate van onze analist Michiel! Ook kan je mee kletsen met onze bijna 4.000 leden tellende community in ons gratis Telegram-kanaal.

Cardano (ADA) kleurt groen in zee van rood

De top 3 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie heeft de afgelopen tijd aardig wat veranderingen gezien! Zo stond tether (USDT) lange tijd op plek 3, later werd dat Binance coin (BNB) en nu cardano (ADA). ADA staat 4% in het groen terwijl de rest van de altcoins juist in waarde dalen.
Zo zakt BNB met 8,8% in waarde, polkadot (DOT) met 4,8% en litecoin (LTC) met 10,3%. Al met al zakte de cryptomarkt 3,8% in waarde en komt de totale marktkapitalisatie weer onder de $1,5 biljoen terecht.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie