Timo Bult Timo Bult
09/09/2019 06:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:00

Bitcoin (BTC) zakt na licht herstel weer terug onder support-niveaus, vormt bearish trendlijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt na licht herstel weer terug onder support-niveaus, vormt bearish trendlijn

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een korte opleving van bitcoin (BTC) in de afgelopen paar dagen is het de bulls niet gelukt om de bitcoin koers verder omhoog te drukken. Een overtuigende uitbraak boven de $10.500 bleef uit met een dalende koers tot gevolg. Na de goede prestaties van de altcoins gisteren staan ook zij weer in het rood.
Zo zag ethereum (ETH) in de afgelopen 24 uur een daling van 1,8% waarmee het terugzakt naar een waarde van $178,5. Ripple (XRP) zakt 1,5% terug naar een waarde van $0,2593. De enige stijger binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is EOS.
EOS wist 1,5% te stijgen en staat daarmee op een waarde van $3,66. Gisteren was EOS overigens ook al de grootste stijger, toen wist het in de voorgaande 24 uur maar liefst 11,5% in waarde te stijgen. Vanwege de dalende bitcoin koers zakt de bitcoin dominantie opnieuw iets terug naar 70%, een daling van 0,2% ten opzichte van gisteren.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin wist de afgelopen dagen weer op te krabbelen nadat het op 6 september flink corrigeerde. De BTC koers wist weer boven de $10.400 en $10.500 te komen. Uiteindelijk steeg het zelfs weer boven de 100-uurlijkse Moving Average (MA).
Na enkele uren zakte de koers hier toch weer doorheen, waarmee het weer terug onder de 100-MA en de $10.500 terecht is gekomen. Vervolgens werd ook de support bij $10.400 gebroken. Dankzij de recente bewegingen vormt de BTC koers nu een dalende trendlijn.
crypto-insiders_telegram_banner
Die trendlijn zal mogelijk bij $10.350 weerstand kunnen gaan bieden. Mocht de koers deze lijn blijven volgen dan zal BTC mogelijk vandaag de support bij $10.200 kunnen gaan testen. Zakt BTC door deze support heen dan ligt de volgende ondersteuning rond de $10.000. Breekt de koers toch boven de trendlijn uit dan liggen op $10.400 en $10.500 de eerstvolgende weerstanden.
Dat de bitcoin koers op de korte termijn bearish prijsbewegingen laat zien betekent niet dat de markt bearish is. Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit hij bitcoin op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie