Timo Bult Timo Bult
12/03/2020 16:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2020 16:46

Bitcoin (BTC) zakt terug naar $5.500 en altcoins diep in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt terug naar $5.500 en altcoins diep in het rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De wereld lijkt in een flinke crisis terecht te zijn gekomen nu het coronavirus is bestempeld als pandemie en zich verder verspreidt. Verschillende landen nemen draconische maatregelen en dat lijken de verschillende markten niet leuk te vinden. Het bloedbad op de cryptomarkt is op dit moment dan ook ongekend.
Te beginnen met een kleine samenvatting van de huidige situatie in de wereld. China, waar het virus de kop op stak, lijkt langzamerhand het virus de baas te zijn. De piek in dit land lijkt daarmee voorbij. Echter lijkt die piek in aantal besmettingen nog niet bereikt te zijn in Europa en de Verenigde Staten.
Kortom, de crisis zal niet morgen of volgende week voorbij zijn. De huidige situatie op de markt is daarom vrij zorgwekkend. De verliezen bij zowel bitcoin (BTC) als de altcoins zijn enorm.
Zo staat ethereum (ETH) 28% in de min waarmee de grootste altcoin op dit moment $138,40 waard is. Ripple’s XRP (XRP) staat 20,5% in de min en is $0,1640 waard. Ten slotte zien we dat de grootste daler van de top 10 op dit moment bitcoin SV (BSV) is. De nu nummer 7 staat maar liefst 35,5% in de min en is $120,70 waard.
Kijken we naar de totale waarde van de cryptomarkt dan is de impact van de coronacrisis duidelijk zichtbaar. In 24 uur tijd verdampte meer dan $50 miljard aan waarde op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC)

En dan bitcoin, ook daar blijven de klappen niet beperkt. Volgens CoinMarketCap staat bitcoin 21,8% in de min waarmee het nu $6.083 waard is. Bitcoin stond de afgelopen uren echter nog een stukje verder in de min.
Op cryptocurrency-exchange Coinbase is het huidige dieptepunt van de BTC koers namelijk $5.578. Daar lijkt bitcoin nu (tijdelijk) steun te vinden, wat Crypto Insider Michiel in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo als een van de mogelijke steunpunten benoemde. Ondanks het lichte herstel blijft de situatie hoogst onzeker.
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie