Timo Bult Timo Bult
15/04/2020 15:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 15:17

Bitcoin (BTC) zakt uit trendkanaal, stijging ethereum (ETH) teniet gedaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt uit trendkanaal, stijging ethereum (ETH) teniet gedaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was te zien dat bitcoin (BTC) een weerstandszone naderde. Uiteindelijk kon de bitcoin koers deze zone niet doorbreken. De koers zakte uit het stijgend trendkanaal, met een flinke daling tot gevolg. Zoals zo vaak trekt bitcoin de altcoins met zich mee naar beneden.
Bitcoin bevond zich vanochtend vlak boven de $6.900 maar verder dan dat konden de bulls de koers niet drukken. Sinds de marktupdate van vanochtend is bitcoin teruggezakt en zodoende ook uit het stijgende trendkanaal gezakt.
BTC bereikte rond 14:00 een low van $6.690 vanaf waar de koers iets herstelde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.716 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In de situatie dat bitcoin door de $6.700 zakt dan ligt de volgende steun rond de $6.600. Het huidige gebied is een belangrijk prijsgebied, zo schreef onze analist David in zijn meest recente update het volgende:

Aan de andere kant zou een mislukte poging om de 15 dagen MA (en dus de $7.000) te breken het bullish momentum dermate verzwakken dat de $6.700 niet meer stand zou houden en een terugval tot laag in de $6K zeer waarschijnlijk wordt.

Ethereum (ETH) zakt terug

Vanochtend stonden de altcoins nog vooral in de plus. Ethereum (ETH) was op dat moment nog de grootste stijger, maar van die stijging is weinig over. De grootste altcoin staat op dit moment 1,7 procent in de min en is daarmee nu $156,60 waard vergeleken met $160,70 vanochtend.
Ditzelfde geldt voor ripple (XRP), dat nu 2,1 procent in de min staat en $0,1834 waard is. Van de top 10 is binance coin (BNB) de grootste daler. BNB zakt 4,9 procent in de min en is nu $15 waard. Of de daling te maken heeft met de problemen van cryptocurrency-exchange Binance vandaag is niet duidelijk. De exchange was voor een tijdje niet toegankelijk. Deze problemen zouden grotendeels opgelost zijn.
https://twitter.com/cz_binance/status/1250411130289152001

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie