Timo Bult Timo Bult
15/04/2020 06:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 06:52

Bitcoin (BTC) nadert weerstandszone, ethereum (ETH) en monero (XMR) stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nadert weerstandszone, ethereum (ETH) en monero (XMR) stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) klom de afgelopen dagen langzaam terug richting de $7.000. Gisteren ondervond de koers hier al eens weerstand waarna het weer terugzakte tot aan de support-lijn van een stijgend trendkanaal. Net als bij bitcoin zijn bij de altcoins ook lichte stijgingen te zien.

Bitcoin (BTC) nadert weerstand

Op 12 april zakte de bitcoin koers terug onder de $7.000 en $6.800. Steun werd op dat moment gevonden bij $6.600 waarna BTC weer kon stijgen. Sindsdien handelt bitcoin binnen een stijgend trendkanaal op de uurlijkse en 4-uurs grafieken.
Gisteren aan het begin van de avond kon de koers de $7.000 testen maar sloeg daar direct af naar beneden. Bitcoin zakte zodoende terug naar de support-lijn van het stijgend trendkanaal vanaf waar de koers weer kon stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.913 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Met de stijgende beweging nadert bitcoin een sterk weerstandsgebied. Zo bevindt zich op dit moment vlak boven een $7.000 de dalende trendlijn waar bitcoin sinds 7 april onder zit. Tevens bevindt zich bij dit prijsniveau ook de 50-dagen Moving Average (MA) en 100-weken MA.

Ethereum (ETH) de grootste stijger

Kijken we naar de top 10 altcoins op basis van marktkapitalisatie dan zijn daar vooral stijgers te zien. Ethereum (ETH) stijgt het hardst en staat 1,8 procent in de plus. De grootste altcoin stijgt hiermee naar een waarde van $160,70, aldus gegevens van CoinMarketCap.
Ripple (XRP) stijgt iets minder hard en staat 0,7 procent in de plus. XRP stijgt zodoende naar een waarde van $0,1891. De enige daler op dit moment is bitcoin cash (BCH), dat onlangs zijn halving doormaakte. De nummer 5 staat 0,7 procent in de min en is nu $224,10 waard.
Binnen de top 20 is monero (XMR) op dit moment de grootste stijger. De privacy-coin kwam gisteren nog in het nieuws doordat een groep hackers heeft besloten losgeld niet meer in bitcoin te eisen maar in monero. Of de stijging van 2,7 procent hiermee te maken heeft is niet duidelijk. XMR is op het moment van schrijven $54,80 waard.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie