Kevin Schijven Kevin Schijven
09/04/2020 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2020 11:06

Bitcoin Cash (BCH) hash rate daalt hard na halving, stappen miners de markt uit?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin Cash (BCH) hash rate daalt hard na halving, stappen miners de markt uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren op 8 april vond de eerste halving van bitcoin cash (BCH) plaats, zoals al op Crypto Insiders was te lezen. Het ziet er echter naar uit dat de hash rate van het netwerk onmiddellijk een behoorlijke klap heeft ontvangen.
Een halving van een cryptocurrency is een evenement dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Op een bepaald moment wordt het aanbod van nieuwe tokens dat op de markt uitkomt gehalveerd alsmede de beloning die miners ontvangen. Gisteren ging de beloning voor miners van bitcoin cash omlaag van 12,5 naar 6,25 BCH.
Tijdens een halving wordt er gevreesd dat miners massaal zullen capituleren, omdat de verlaging van de beloning er wellicht voor zorgt dat het niet meer winstgevend is. De hash rate is de totale rekenkracht van het netwerk. Hoe hoger de hash rate des te meer concurrentie er is onder miners en des te gezonder het netwerk is.
Als de hash rate plotseling omlaag duikt na een halving dan duidt dat hoogstwaarschijnlijk op massale capitulatie onder miners. Arcane Research waarschuwde hier vorige week nog voor in een rapport. Toch moet men er rekening mee houden dat deze hash rates schattingen zijn en dat er een grote mate van variantie inzit.
Data van Fork.lol toont een daling van maar liefst 60% van de hash rate van BCH. Deze is van 4,36 exahashes per seconde (EH/s) naar 1,6 EH/s gezakt. Data van Coinwarz toont een daling van ongeveer 40% van 3,99 naar 2.46 EH/s. Bitcoin.com toont juist een kleine stijging naar 3,5 EH/s. Blockchain.com en Glassnode lijken nog geen nieuwe data te hebben sinds de halving.
Cryptocurrency-exchange BitMEX meldde gisteren dat het een enorme vertraging zag tussen het aanmaken van nieuwe blocks. Normaliter duurt het zo’n 10 minuten om een nieuw block aan te maken, maar gisteren duurde het twee uur voordat het eerste block na de halving werd aangemaakt van blocknummer 630.000 naar 630.001.
Ryan Watkinns van Messari Research meldde gisteren ook dat hij vreest dat miners massaal het netwerk zullen verlaten:


Het is altijd even spannend wat zo’n halving met de koers gaat doen. Bitcoin cash zat in een gestage stijging de afgelopen week, waarschijnlijk meegetrokken door bitcoin (BTC) zelf. Vooralsnog is er geen zware impact op de prijs te zien, wel staat BCH op het moment van schrijven licht in het rood terwijl de rest van de markt groen kleurt. De BCH-koers is de afgelopen 24 uur met ongeveer 3% gedaald naar $264,5.
Bitcoin SV (BSV), de hard fork van bitcoin cash (BCH), heeft ook een halving deze week, namelijk deze vrijdag nog. De volgende halving van bitcoin vindt plaats medio mei, over iets meer dan een maand. Meerdere analisten van onder andere grote exchanges, een groot financieel adviesbureau en PlanB, een bekende Nederlandse analist, zeiden onlangs dat de prijs van BTC naar nieuwe hoogtes zal schieten na de halving.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie