Timo Bult Timo Bult
08/04/2020 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2020 11:02

Bitcoin Cash (BCH) maakt vandaag zijn eerste halving event door

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin Cash (BCH) maakt vandaag zijn eerste halving event door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Bitcoin Cash (BCH) netwerk nadert zijn allereerste halving event. Vele ogen zijn vandaag op de bitcoin cash koers gericht want wat gaat dit met de prijs doen? En is het misschien een voorbode voor wat bitcoin (BTC) te wachten staat?
Even om het geheugen op te frissen: Bitcoin Cash is een afsplitsing, een zogenaamde hard fork, van de Bitcoin blockchain. Net als Bitcoin is Bitcoin Cash een betalingssysteem. De afsplitsing vloeide voort uit de onenigheid tussen twee kampen omtrent de discussie over hoe Bitcoin opgeschaald moest gaan worden. Die discussie leed er uiteindelijk toe dat op 1 augustus 2017 een groep miners zich afsplitste van de Bitcoin blockchain.
Om ongeveer 17:00 Nederlandse tijd vindt de allereerste Bitcoin Cash halving plaats. Op dat moment zullen de beloningen voor de miners op het netwerk worden gehalveerd van 12,5 BCH naar 6,25 BCH. Wat dit precies teweeg zal brengen blijft afwachten.
Over een aantal dagen zal ook Bitcoin SV (BSV) een halving doormaken. BSV is weer een afsplitsing van Bitcoin Cash. In een reactie aan Coindesk laat BSV ontwikkelaar Brad Jasper weten dat hij verwacht dat miners er in eerste instantie voor zullen kiezen om ergens anders te gaan minen. Dit omdat het minen binnen het Bitcoin Cash- en Bitcoin SV-netwerk minder winstgevend zullen zijn als gevolg van de halving.
Zodra Bitcoin zijn eigen halving, ergens volgende maand door zal maken, zullen de miners mogelijk weer terugkeren. Door de mogelijke flinke afname in hash-kracht worden zowel BCH als BSV blootgesteld aan gevaren. Het zal namelijk makkelijker worden om 51%-aanvallen uit te voeren.
Vanochtend was nog op Crypto Insiders te lezen dat een groot deel van de bitcoin cash die in omloop is, al vijf jaar volledig stilstaat. Dit komt mogelijk doordat een deel van de BCH verloren is gegaan. Daarnaast is het ook mogelijk dat een deel voor de lange termijn wordt vastgehouden.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie