Rico Engelbarts
08/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2020 06:03

Een derde van de bitcoin cash (BCH) voorraad staat al 5 jaar volledig stil

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Een derde van de bitcoin cash (BCH) staat al 5 jaar volledig stil

Uit een tweet, gepubliceerd op 6 april, van CoinMetrics blijkt dat ongeveer een derde van het circulerende aanbod van bitcoin cash (BCH) nooit is aangeraakt. Dit betekent dat sinds de cryptocurrency zich van bitcoin (BTC) afsplitste op 1 augustus 2017, 6 miljoen BCH niet meer verplaatst is. Dat houdt in dat 32,6% van de bijna 18,4 miljoen BCH die in omloop zijn, verloren zijn gegaan of bewaard worden voor de lange termijn.


Het bedrijf, dat cryptocurrencies onderzoekt en analyseert, schat ook in dat in meer dan vijf jaar 2,3 miljoen bitcoins niet meer verplaatst is. Dit is 12,5% van de bijna 18,4 miljoen BTC in omloop. Terwijl een analyse van Unchained Capital’s ‘Hodl Waves’ aangeeft dat dit zelfs bijna 4 miljoen BTC, oftewel 21,65% van het circulerende aanbod kan zijn.
Hodl Waves geeft aan dat tijdens de crash van 12 en 13 maart het grootste aantal bitcoins ooit on-chain werd verplaatst. Ongeveer 717.340 BTC, oftewel 3,9% van het circulerende voorraad werd binnen 24 uur tijd verplaatst.
De hard fork die Bitcoin Cash in augustus 2017 uitvoerde, is nu het op één na grootste on-chain-evenement in de geschiedenis van Bitcoin, met 661,100 BTC oftewel 4,1% van de circulerende coins die in het begin augustus in beweging waren.
De op twee na grootste dag van on-chain-activiteit vond plaats kort voor de BTC-crash van begin november 2015 met een circulatie van 626,000 BTC oftewel 4,2% van het aanbod.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie