Timo Bult Timo Bult
07/04/2020 18:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2020 18:44

Bitcoin (BTC) halving: dit is wat de grootste cryptocurrency-exchanges verwachten

Nieuws
Bitcoin (BTC) halving: dit is wat de grootste cryptocurrency-exchanges verwachten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgende maand is het dan zover, de bitcoin (BTC) halving staat dan op de planning. Velen binnen de cryptocurrency-gemeenschap kijken al lange tijd uit naar deze gebeurtenis. Maar wat verwachten de cryptocurrency-exchanges zelf eigenlijk van de halving? De nieuwswebsite The Block vroeg het hen.
Voor degenen die er nog niet bekend mee zijn; de bitcoin halving is een automatisch mechanisme dat de beloningen voor de bitcoin miners halveert. Het doel hiervan is om de inflatie van bitcoin in toom te houden en het zorgt eigenlijk voor een tegenovergesteld effect als dat we zien bij fiat-valuta zoals de euro. Deze worden constant bijgedrukt zonder dat er een maximale voorraad is vastgesteld. Bij bitcoin is dit wel het geval, er zullen uiteindelijk 21 miljoen bitcoin in omloop komen waarmee bitcoin schaars is. De halving zorgt daarbij voor meer schaarste.
Iedereen binnen de gemeenschap heeft wel een eigen mening en verwachting over wat de halving deze keer zal gaan veroorzaken. Tijdens de vorige halvings steeg de bitcoin prijs namelijk flink. De vraag is of dit ook nu weer zal gebeuren. Dave Ripley van cryptocurrency-exchange Kraken verwacht dat nieuwe investeerders hun intrede zullen gaan maken in de markt:

Historisch gezien hebben we een prijsstijging gezien in de 1,5 jaar na de halving, dus het is zeer goed mogelijk dat we weer nieuwkomers op de markt zullen zien,

Ray Youssef van de crypto-exchange Paxful is het hier mee eens en voegt eraan toe dat zijn exchange “ongekende stijging van vraag en prijs in de nasleep van de afgelopen twee halvings zag. Hoewel het natuurlijk moeilijk te zeggen is of de patronen uit het verleden zich zal herhalen.”
Gemini, een grote Amerikaanse crypto-exchange, verwacht het volgende:

We verwachten dat meer mensen naar bitcoin zullen kijken en het halving event zullen erkennen als een spannende – en aangrijpende – nevenschikking van het kwantitatieve versoepelingsbeleid dat de voorkeur geniet van de Amerikaanse Federal Reserve en andere centrale banken.

De meeste exchanges zijn dus positief wat betreft de aankomende halving. Verschillende analisten zijn onderdeel van dit bullish kamp. Zo verwacht de Nederlandse analist PlanB ook een stijging van de bitcoin koers.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie