Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2020 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2020 14:45

Dit is waarom de bitcoin (BTC) koers omhoog zal schieten na de halving volgens PlanB

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom de bitcoin (BTC) koers omhoog zal schieten na de halving volgens PlanB

PlanB, de beruchte anonieme Nederlandse crypto-analist, geeft een interessant perspectief op de aankomende halving van bitcoin (BTC).
Over iets meer dan een maand zal de volgende halving van bitcoin plaatsvinden. Dat betekent dat de beloning voor bitcoin-miners zal worden gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BTC alsmede zal de stroom van nieuwe bitcoin-tokens op de markt worden gehalveerd.
De meningen van koersanalisten zijn verdeeld wat dit met de prijs van BTC zal doen. Een aantal is ervan overtuigd dat de koers naar nieuwe hoogtes zal schieten terwijl anderen beweren dat de halving inmiddels al in de prijs zit gecalculeerd.
PlanB meldt op 6 april dat bitcoin sinds oktober 2017 een instroom van gemiddeld $400 miljoen aan nieuw geld elke maand zag om een prijs boven $7.000 te behouden. Volgens de analist heeft bitcoin na de komende halving nog maar $200 miljoen per maand nodig om boven deze $7.000 te blijven. Mocht dit gemiddelde op $400 miljoen blijven, dan “gaan we naar de maan.”


PlanB is bekend in de cryptocurrency-gemeenschap van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) statistisch model op de koers van bitcoin, wat behoorlijk accurate resultaten tot dusver heeft opgebracht.
Zoals Twitteraar ‘Cchatapp’ aangeeft betekent dit dat bitcoin ongeveer $90 miljoen per dag of $2,7 miljard per maand nodig heeft aan nieuw geld om een waarde van $100.000 te bereiken. PlanB, die vaker $100.000 voor BTC voorspeld heeft, meldt dat dit correct is en verwacht dan ook dat de instroom van nieuw geld enorm zal toenemen in de komende jaren:


Adam Back, medeoprichter en CEO van Blockstream, voegt daaraan toe dat er momenteel nog veel “onzekerheid” is omtrent de halving die voor veel terughoudendheid zorgt en dat dit waarschijnlijk zal verdwijnen na de halving. PlanB is het daarmee eens en zegt dat de zorgen dat miners massaal zullen capituleren vanwege de halving, snel zullen vervallen.


Eergisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat Plan B zich afvroeg of we een extra nul aan de prijs van bitcoin gaan toevoegen na de komende halving.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie