Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Dit is waarom de bitcoin (BTC) koers omhoog zal schieten na de halving volgens PlanB

PlanB, de beruchte anonieme Nederlandse crypto-analist, geeft een interessant perspectief op de aankomende halving van bitcoin (BTC).

Over iets meer dan een maand zal de volgende halving van bitcoin plaatsvinden. Dat betekent dat de beloning voor bitcoin-miners zal worden gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BTC alsmede zal de stroom van nieuwe bitcoin-tokens op de markt worden gehalveerd.

- Advertentie -

De meningen van koersanalisten zijn verdeeld wat dit met de prijs van BTC zal doen. Een aantal is ervan overtuigd dat de koers naar nieuwe hoogtes zal schieten terwijl anderen beweren dat de halving inmiddels al in de prijs zit gecalculeerd.

PlanB meldt op 6 april dat bitcoin sinds oktober 2017 een instroom van gemiddeld $400 miljoen aan nieuw geld elke maand zag om een prijs boven $7.000 te behouden. Volgens de analist heeft bitcoin na de komende halving nog maar $200 miljoen per maand nodig om boven deze $7.000 te blijven. Mocht dit gemiddelde op $400 miljoen blijven, dan “gaan we naar de maan.”

PlanB is bekend in de cryptocurrency-gemeenschap van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) statistisch model op de koers van bitcoin, wat behoorlijk accurate resultaten tot dusver heeft opgebracht.

Zoals Twitteraar ‘Cchatapp’ aangeeft betekent dit dat bitcoin ongeveer $90 miljoen per dag of $2,7 miljard per maand nodig heeft aan nieuw geld om een waarde van $100.000 te bereiken. PlanB, die vaker $100.000 voor BTC voorspeld heeft, meldt dat dit correct is en verwacht dan ook dat de instroom van nieuw geld enorm zal toenemen in de komende jaren:

Adam Back, medeoprichter en CEO van Blockstream, voegt daaraan toe dat er momenteel nog veel “onzekerheid” is omtrent de halving die voor veel terughoudendheid zorgt en dat dit waarschijnlijk zal verdwijnen na de halving. PlanB is het daarmee eens en zegt dat de zorgen dat miners massaal zullen capituleren vanwege de halving, snel zullen vervallen.

Eergisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat Plan B zich afvroeg of we een extra nul aan de prijs van bitcoin gaan toevoegen na de komende halving.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.436,07 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.323,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.362,51 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.386,72 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.386,84 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...