Rico Engelbarts
05/04/2020 17:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2020 17:55

PlanB hoopt op een bitcoin (BTC) prijs van $70.000 na halving op basis van zijn S2F-model

Nieuws

Voordat de huidige economische dip begon, voorspelden analisten al dat het een goed jaar zou worden voor bitcoin (BTC). Zij verwachten dat cryptocurrencies een grote sprong gaan maken na de halving, aankomende mei. Nieuwe data bevestigt deze aanname.
PlanB, een bekende Nederlandse analist, gelooft er nog volop in dat bitcoin volgens het stock-to-flow model flink kan gaan stijgen. Bij dit model wordt er gekeken naar de huidige voorraad en de productie, dit wordt vervolgens tegen elkaar afgewogen. Dit wordt ook gebruikt om de waarde van grondstoffen te bepalen.

#btc schommelt al 2,5 jaar rond de S2F waarde van $7.000. Dit gebeurde ook voor de halvering van 2016 ($300) en voor de halvering van 2012 ($6). Erg benieuwd of we nog een nulletje toe mogen voegen na de halvering in mei


 
Het mag dan wel erg ambitieus klinken maar bitcoin rond de $70.000 zou niet eens zo heel gek zijn. Dit zou perfect passen in de trend die bitcoin na elke halvering liet zien. Zeker nu bitcoin veel meer in de media is geweest en er steeds meer interesse wordt getoond voor de digitale valuta.
Het is zelfs zo dat de overheid cryptocurrencies nog interessanter maakt door de huidige reactie op de aankomende recessie. HackerNoon schreef dat alle banken en financiële instellingen vrijwel zeker zijn van een regeling waarin ze gered worden mocht het fout gaan. Dit zag je ook terug in 2008. Mensen zullen hierdoor in crypto willen stappen, wat de prijs weer doet stijgen.
Auteur Mark Helfman schreef:

Onderschat de potentie voor mensen om in crypto te investeren en cryptobedrijven te starten na aanleiding van deze financiële crisis niet. Mensen kunnen boos worden op banken, overheden of grote bedrijven. Dit zal een reden zijn dat mensen in crypto stappen.

Als je terugdenkt aan de geschiedenis van bitcoin, zie je dat bitcoin ontworpen is uit pure frustratie omtrent de centrale banken en de Amerikaanse overheid die meewerkt aan corrupte financiële instellingen. Je kunt er vanuit gaan dat deze gedachten weer naar boven zullen komen in de aankomende periode, wat ook weer zorgt voor meer interesse in de cryptomarkt. 
Eerder tweette de auteur van het bekende boek ‘Rich Dad Poor Dad,’ Robert Kiyosaki, al het advies om bitcoin te kopen. Volgens hem wordt de Amerikaanse dollar steeds minder waard als gevolg van het constante bijprinten van geld.
Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie