Timo Bult Timo Bult
29/08/2019 07:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:49

Bitcoin (BTC) zakt ver terug en vindt support op $9.500, dit is mogelijk de oorzaak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond is bitcoin (BTC) begonnen aan een flinke correctie. De bitcoin koers zakte daarmee ver terug naar een prijsniveau van rond de $9.500. Enkele oorzaken worden genoemd voor de plotselinge daling. Zo zouden de bitcoin futures contracten op de Amerikaanse beurs CME invloed hebben gehad.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.469 volgens CoinMarketCap. BTC daalde in de afgelopen 24 uur met 6,9% in waarde echter vallen er nog hardere klappen bij de altcoins.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $168,69 maar liefst 9,7% in de min. Ripple (XRP) daalt met 6,12% naar een waarde van $0,2508. De grootste daler binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is echter Binance coin (BNB). De native cryptocurrency van cryptocurrency exchange Binance ziet op dit moment een daling van 12,6% en zakt daarmee terug naar een waarde van $22,18.
crypto_insiders_telegram_bannerAl langere tijd handelde bitcoin binnen een stijgend trendkanaal op de uurlijkse grafiek. Echter bleken de bulls moeite te hebben met het doorbreken van de weerstand op $10.400. Gedurende de afgelopen twee dagen handelde BTC dan ook constant dichtbij de support-lijn van dit kanaal.
Na het aantikken van deze lijn gisterochtend, steeg BTC nog even terug richting de 100-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek. Zo rond de $10.200, waar ongeveer ook de 100-MA zich bevond, bleek de weerstand echter te sterk. Gisteravond rond 20:00 uur begon bitcoin aan een snelle afdaling.
De koers zakte daarmee door de $10.000, $9.800 en $9.700 en vond uiteindelijk support op $9.500. Vanaf dat punt wist bitcoin nog even op te krabbelen richting de $9.700 maar zakte vanaf dat punt opnieuw terug naar de $9.500. En dat is het punt waar de koers zich op dit moment bevindt. Zakt ook deze support door dan kan bitcoin verder gaan dalen richting de support op $9.200.
Een mogelijke oorzaak voor de sterke correctie is het feit dat bijna 50% van de bitcoin futures contracten op CME op 30 augustus aflopen. Volgens Dave Balter van Flipside Crypto vond de sell-off plaats om de future contracten die komende vrijdag aflopen af te wikkelen”. Gezien de lage volatiliteit op de markt is er relatief weinig nodig om sterke bewegingen te veroorzaken.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie