Timo Bult Timo Bult
04/04/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2019 05:00

Bitcoin (BTC) zal groeien op lange termijn, zo voorspellen fundamentele factoren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_zal_groeien_op_lange_termijn_zo_voorspellen_fundamentele_factoren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ondanks het feit dat bitcoin (BTC) plotseling een sterke groei doormaakte, vragen velen zich af hoe de toekomst eruitziet voor de grootste cryptocurrency. De groei van afgelopen dinsdag was waarschijnlijk vooral het gevolg van technische factoren, maar hoe zit het met de fundamentals?
Als we het over fundamentele factoren hebben, dan hebben we het over de staat van de bitcoin-markt op dit moment. Welk type investeerder koopt bitcoins? Wat is de mate van adoptie? Dit zijn vraagstukken die kunnen helpen bij het vormen van een verwachting van de toekomst.
Volgens Ryan Selkis, de CEO van Messari, een bedrijf dat analytische tools voor op de crypto-markt ontwikkelt, zit het met die fundamentele factoren wel snor. Hij verscheen afgelopen dinsdag op Bloomberg TV, waar hij het onder andere over de plotselinge stijging van bitcoin had.
https://twitter.com/twobitidiot/status/1113251476548100096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1113251476548100096&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbtc.com%2F2019%2F04%2F03%2Fcrypto-ceo-current-bitcoin-industry-resembles-2016-prior-to-btcs-20000-rally%2F
Volgens Selkis zien mensen bitcoin steeds vaker gezien als het “digitale goud”. Hij verwacht dat jongere generaties eerder geneigd zijn om bitcoin, maar ook cryptocurrencies in het algemeen, te kiezen als opslag van waarde. Dit heeft vooral te maken met het feit dat cryptocurrencies over het algemeen niet centraal worden geregeld en daardoor in principe veiliger zijn.
Een andere belangrijke fundamentele factor is volgens Selkis de steeds grotere toename van institutionele beleggers. Dit zijn beleggers die normaal gesproken in de meer traditionele activa, zoals aandelen, investeren. Zij investeren vaak met enorme bedragen, en hebben dan ook speciale eisen wanneer het aankomt op de veiligheid van hun investeringen.
Nu er steeds meer financiële producten van institutioneel niveau op de crypto-markt verschijnen, wordt het steeds aantrekkelijker voor institutionele beleggers om de crypto-markt te betreden. Dit zal naar verwachting een grote instroom van nieuw geld teweegbrengen, met nog meer groeispurten zoals we die dinsdag zagen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Speculatief

Toch zal bitcoin volgens Selkis altijd gevoelig blijven voor speculatie. Ook dit is het gevolg van het feit dat er geen centrale entiteit is die de waarde van de valuta reguleert, zoals centrale banken dat wel doen bij fiat-valuta. Dit betekent echter wel dat bitcoin veel meer potentie heeft om voor altijd te blijven bestaan, waar fiat-valuta gemiddeld maar 27 jaar kunnen overleven.
Kortom, bitcoin heeft er alle schijn naar dat het nog jaren mee kan gaan. En zodra de technologie massaal wordt geadopteerd, en institutionele beleggers de potentie van bitcoin beginnen te zien, hebben bitcoin en de crypto-markt nog een mooie toekomst voor de boeg!
Benieuwd naar een uitgebreide koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk dan hier de laatste wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie