Timo Bult Timo Bult
10/03/2019 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2019 08:07

Fidelity Digital Assets: investeren in crypto nu nog makkelijker voor institutionele beleggers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
fidelity_digital_assets_maakt_investeren_in_crypto_nu_nog_makkelijker_voor_institutionele_investeerders

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Begin dit jaar lanceerde Fidelity Investment stilletjes een speciale crypto-afdeling; Fidelity Digital Assets. Hiermee wil de investeringsfirma institutionele investeerders ondersteunen bij het investeren in cryptocurrency, iets wat volgens velen de ommekeer van de crypto-winter zal betekenen.
Je zou misschien denken dat dit nou niet echt een goed moment is om in de crypto-business te stappen. Sommige cryptocurrencies verloren meer dan 80% van hun waarde sinds eind 2017. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs van bitcoin (BTC) – eind 2017 betaalde je nog $20.000 voor 1 BTC, nu is dat nog maar $3.931.
Het hoofd van de nieuwe afdeling, Tom Jessop, zei echter dat de crypto-prijzen “geen impact hadden. Als je tijdens de piek van de markt een fonds hebt opgezet, dan lijd je waarschijnlijk wel onder de enorme prijsdalingen.” Nu Fidelity crypto-specifieke producten heeft gelanceerd verwachten velen dat dit wel eens de ommekeer van de crypto-winter kan gaan betekenen.
Institutionele investeerders wachtten eerder namelijk nog af met het instappen in de markt vanwege onzekerheden en het gebrek aan investeringsproducten van institutioneel niveau. Fidelity biedt vanaf nu ondersteuning bij het investeren in crypto en biedt daarnaast custody aan, wat inhoudt dat Fidelty de cryptocurrency veilig voor haar klanten zal bewaren.
Volgens Jessop zijn institutionele investeerders nu net zo geïnteresseerd als tijdens de crypto boom eind 2017, maar wachtten sommigen nog steeds op de absolute bodem:

Institutionele beleggers zijn nu net zo enthousiast als toen de prijzen hoger waren. Op een gegeven moment zal er een aantrekkelijk instappunt zijn. Ze willen echter niet té vroeg instappen en wachten daarom in veel gevallen nog af.

Eerder voerde Fidelity nog een onderzoek uit onder institutionele beleggers. Na 450 beleggers te hebben ondervraagd bleek dat 22% van de deelnemers aan het onderzoek cryptocurrency te hebben en hun portfolio te willen verdubbelen.
Kortom, goed nieuws voor de crypto-markt in zijn geheel. Institutionele beleggers zullen naar verwachting een grote instroom van nieuw geld veroorzaken met als gevolg stijgende prijzen en het einde van de crypto-winter. Wanneer dit precies gaat gebeuren weet niemand, maar de mogelijkheid voor deze beleggers om in te stappen is er nu dus, dankzij Fidelity.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie