Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Fidelity Digital Assets: investeren in crypto nu nog makkelijker voor institutionele beleggers

Begin dit jaar lanceerde Fidelity Investment stilletjes een speciale crypto-afdeling; Fidelity Digital Assets. Hiermee wil de investeringsfirma institutionele investeerders ondersteunen bij het investeren in cryptocurrency, iets wat volgens velen de ommekeer van de crypto-winter zal betekenen.

Je zou misschien denken dat dit nou niet echt een goed moment is om in de crypto-business te stappen. Sommige cryptocurrencies verloren meer dan 80% van hun waarde sinds eind 2017. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs van bitcoin (BTC) – eind 2017 betaalde je nog $20.000 voor 1 BTC, nu is dat nog maar $3.931.

- Advertentie -

Het hoofd van de nieuwe afdeling, Tom Jessop, zei echter dat de crypto-prijzen “geen impact hadden. Als je tijdens de piek van de markt een fonds hebt opgezet, dan lijd je waarschijnlijk wel onder de enorme prijsdalingen.” Nu Fidelity crypto-specifieke producten heeft gelanceerd verwachten velen dat dit wel eens de ommekeer van de crypto-winter kan gaan betekenen.

Institutionele investeerders wachtten eerder namelijk nog af met het instappen in de markt vanwege onzekerheden en het gebrek aan investeringsproducten van institutioneel niveau. Fidelity biedt vanaf nu ondersteuning bij het investeren in crypto en biedt daarnaast custody aan, wat inhoudt dat Fidelty de cryptocurrency veilig voor haar klanten zal bewaren.

Volgens Jessop zijn institutionele investeerders nu net zo geïnteresseerd als tijdens de crypto boom eind 2017, maar wachtten sommigen nog steeds op de absolute bodem:

Institutionele beleggers zijn nu net zo enthousiast als toen de prijzen hoger waren. Op een gegeven moment zal er een aantrekkelijk instappunt zijn. Ze willen echter niet té vroeg instappen en wachten daarom in veel gevallen nog af.

Eerder voerde Fidelity nog een onderzoek uit onder institutionele beleggers. Na 450 beleggers te hebben ondervraagd bleek dat 22% van de deelnemers aan het onderzoek cryptocurrency te hebben en hun portfolio te willen verdubbelen.

Kortom, goed nieuws voor de crypto-markt in zijn geheel. Institutionele beleggers zullen naar verwachting een grote instroom van nieuw geld veroorzaken met als gevolg stijgende prijzen en het einde van de crypto-winter. Wanneer dit precies gaat gebeuren weet niemand, maar de mogelijkheid voor deze beleggers om in te stappen is er nu dus, dankzij Fidelity.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.376,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.173,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.210,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.234,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.260,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.376,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.173,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.210,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.234,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.260,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...